VIDEOTON FC - MLADOST PODGORICA 2-1 (2-1)

Győzelemmel kezdtünk az Európa Ligában

Büntetőből korán vezetést szerzett a podgoricai együttes, azonban Gyurcsó két szabadrúgását követően is Vidi-gól született, így 2-1-re megnyertük az első mérkőzést.

Gyorsan eltelt a nyári szünet, a fehérvári nézők azonban ki voltak éhezve a focira, ezt jól bizonyítja a tény, hogy a kezdő sípszóra mintegy 6500-an gyűltek össze a Sóstói Stadionban.

Aki esetleg egy-két perc késéssel érkezett, bizony lemaradt az első gólról, hiszen Markovic már a harmadik percben bevette büntetőből Tujvel kapuját (0-1). A váratlan montenegrói gólt követően azonnal átvettük a mérkőzés irányítását, azonban a mezőnyfölényünket sokáig nem sikerült helyzetekre váltanunk. Az első lehetőségünk a 12. percben Gyurcsó előtt adódott, lövését nagy bravúrral védte Vujadinovic. Hat perccel később Kovács gyönyörű cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd Nikolicsnak passzolt, támadónk azonban nem találta el jól a labdát. A 36. percben Gyurcsó lőtt kapu elé egy szabadrúgást a baloldalról, középen érkezett Vinícius, aki közelről a kapuba lőtte a labdát (1-1). Védőnk a gólt várandós menyasszonyának ajánlotta, aki a helyszínen tekintette meg a meccset. A 41. percben a vezetést is megszereztük, miután Gyurcsó fantasztikusan tekert 19 méterről, szabadrúgásból a vendégek kapujába (2-1).

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt. A játék képe nem sokat változott a második félidőben sem, sokkal többet volt nálunk a labda, de igazán nagy gólhelyzetet egyik oldalon sem láthattunk. Mindenképp a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Moris Enete, és a mindössze 19 éves Kleinheisler László - becenevén Scholes - is bemutatkozott tétmeccsen a Vidiben, ráadásul rögtön az Európa Ligában. Újabb gólt a második játékrészben már nem láthattunk, így maradt a 2-1-es végeredmény.

A visszavágót jövő hét csütörtökön 17:30-kor Podgoricában rendezik meg.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Kupeczik Krisztián, Szabó Balázs

További hírek