Hat pontot szereztünk a Pécs ellen

A Videoton FC-Puskás Akadémia U16 3-1-re nyert a PMFC ellen, míg az U18 négy gólt lőve győzte le ellenfelét.


A legutóbbi egymás elleni csatában csak nagyon nehezen sikerült nyernünk Pécsett, a 88. percben szerzett góllal 1-0-ra, így aztán most sem várt ránk könnyű mérkőzés. Aztán az első félidő a kedvünk szerint alakult, jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, és ezek közül kettőt értékesíteni tudtunk. Az elsőnél szöglet utáni kifejelt, majd oldalról belőtt labdára érkezett Koronczi Bence, és a léc alá lőtte. Majd a 20. percben Molnár Tamás elfutott a baloldalon, rávezette a labdát Németh Dávidra, a vendégek kapusára, majd okosan a bal sarokba passzolt. A második játékrészre kissé elkényelmesedtünk a biztos vezetés tudatában, vissza is esett a játékunk. A vendégek gólja az 58. percben esett, egy oldalról elvégzett szabadrúgásnál elaludtak a védőink, és talán a kapuban Zima Ádám is, így a védők díszkíséretében fejelt a hálóba Stefani Antonello. Szerencsére gyorsan jött a válasz, a harmadik gólunkban is döntő érdemeket szerző Molnár elfutott a bal szélen, beadására pedig nagyon jó ütemben érkezett Mészáros Dávid, és a léc alá fejelt.

Cseh András, a Videoton FC-Puskás Akadémia U16 edzője: Nehéz meccsre számítottam, ugyanis egy hete a listavezető Haladás csak a 92. percben lőtt góllal tudta őket megverni. Ahhoz képest könnyűnek tűnt az első félidő, és az a baj, hogy ezt a srácok is így vették. Nem játszottunk igazán jól a folytatásban, és „csak” ezért lett kétgólos a győzelmünk. Magabiztos sikert arattunk, de én jobb játékot vártam.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Videoton FC-Puskás Akadémia U18 - Pécsi MFC U18 4-0 (1-0)
Ősszel 6-2-es győzelmet értünk el Pécsett, így minden adva volt ahhoz, hogy ezúttal is hasonló eredményt könyvelhessünk el. Annak rendje, módja szerint a 19. percben Ács Martin megszerezte a vezetést, ám utána hiába alakítottunk ki helyzeteket, ezeket nem tudtuk értékesíteni, ráadásul Barcsay Márk ebben a játékrészben kihagyott egy büntetőt is. A szünet után még jobban uraltuk a mérkőzést, ez aztán már a későbbiekben, gólokban is megmutatkozott. Előbb az 51., majd a 70. percben talált be Géresi Krisztián Gáspár Szabolcs hálójába. A 80. percben, pedig Zimmermann Zoltán gólja alakította ki a végeredményt. A játék képe alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Dajka László, a Videoton FC-Puskás Akadémia U18 edzője: A magabiztos győzelem ellenére nem lehetek elégedett a mutatott játékkal, mert lassan játszottunk, és a végjátékba nagyon sok hiba csúszott. Jobbak voltunk, mert jobb állományunk van. Sajnos időnként lesüllyedtünk az ellenfelünk tempójához. Játékunk elmaradt az én várakozásaimtól. Nem volt kétséges egy pillanatig sem, hogy ki nyeri a meccset, de ilyen mérkőzésekkel nem tudunk felkészülni a komolyabb ellenfelek elleni összecsapásokra.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán