Őt gólt lőttünk a Győrnek

A Videoton FC-Puskás Akadémia U18 három gólja győzelmet ért, az U16 azonban fordulatos meccsen vereséget szenvedett.


Az két gárda őszi összecsapásán is hasonló eredmény született, akkor is három góllal (4-1) bizonyult jobbnak csapatunk. Már az első félidőben magabiztos, kétgólos előnyt kovácsoltunk. Az első félóra végén Bartal Bence egy jobboldali beadást csúsztatott három méterről Baranya Dániel kapujába. A 37. percben a csereként, Tóth László helyére beálló Oldal Tibor egy perc múlva már gólját ünnepelhette, ugyanis első labdaérintésénél egy baloldalról érkező beadásnál megelőzte az ellenfél kapusát, és a hálóba pörgetett. A szünet után, a 69. percben szintén a baloldalról érkezett egy beadás, az egész mérkőzésen jó teljesítménnyel kirukkoló Oldal ezt megcsúsztatta, a labda kipattant, és az érkező Barcsay Márk pedig három méterről nem hibázott.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Győri ETO FC U16 - Videoton FC-Puskás Akadémia U16 3-2 (1-2)
Ősszel is szenvedélyes, nehéz meccset vívtak a felek, és akkor sem bírtunk a győri együttessel. Pedig ragyogóan kezdtük a találkozót, mivel az első negyedóra végén már kettő nullára vezettünk. Előbb egy jobboldali támadás a rövid sarokra érkezett a múlt héten, a Pápa ellen hat gólt elért Bozsó Milán, aki bepasszolta a hálóba a labdát. Majd ismét a jobb szélen futott egy akciónk, amikor Molnár Tamás elé került a labda, két játékost kicselezett, és az alsó sarokba lőtt, ám ezután szabadrúgásból a 19. percben szépített a Győr. A 30. percben büntetőhöz jutottunk, Nagy Bálint rántotta le a 16-oson belül Makrai Gábort, ám ezt a sértett kihagyta. Ez, mint később kiderült a végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult. A szabálytalankodó védőt, az eset után kiállította Sztupák Tibor játékvezető. Innentől aztán pontosan a fordítottja történt annak, amit elképzeltünk. Két gólt kaptuk, súlyos védelmi hibák után, Füleki Norbert a 63., valamint a 80. percben is be tudott találni. Más kérdés, hogy Fortuna is elpártolt mellőlünk, mert rúgtunk kapufát is, és a labda nem befelé, hanem kifelé pattant.

Cseh András, a Videoton FC-Puskás Akadémia U16 edzője: Minden úgy alakult, ahogy nem kellett volna. Ez volt az a mérkőzés, amikor semmi nem jött össze. Lényegében egy megnyert mérkőzést veszítettünk el komoly egyéni hibák után. Önmagunkat vertük meg.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán