Gólgazdag meccsek a Haladás ellen

A Videoton FC-Puskás Akadémia U18 a remeklő Barcsay Márk vezetésével 5-2-re nyert, az U16 azonban kikapott a vasiaktól.


Alaposan megszórtuk a szombathelyi együttest ezen az összecsapáson, melynek a 25. percében nyitotta meg Hudák Martin a gólok sorát. Ezt követte még a félidőben Barcsay Márk találata a 35. percben. Ekkor Hudák Martin indította, amikor a 16-oshoz ért, akkor előtte a labdát a kivetődő Jurak Dániel mellett. A második góljánál, az 53. percben az egyik védő rosszul számolta ki egy felívelt labda ívét, átpattant fölötte, ki akarta emelni, de Barcsay letámadta, tolt egyet a labdán, majd a léc alá lőtt 16 méterről. Aztán még egyszer, a 73. percben kergette őrületbe az Illés Akadémia kapusát a góllövőlistát toronymagasan, 32 találattal vezető támadónk. A magabiztos sikerhez ezen kívül még Alex járult hozzá, aki lényegében a találkozót záró sípszó előtt vette be a vasi kaput.

Dajka László, a Videoton FC-Puskás Akadémia U18 edzője: A nagyon nagy meleg ellenére mindkét félidőben volt egy-egy nagyon jó húsz percünk, amikor eldöntöttük a mérkőzést, megérdemelten nyertünk.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Videoton FC-Puskás Akadémia U16 - Illés Akadémia-Haladás U16 1-2 (0-1)
A listavezető otthonában ősszel elszenvedett 3-0-as vereségért mindenképpen szeretett volna csapatunk visszavágni, de ez ezen a találkozón nem sikerült. A mérkőzés nem kezdődött valami fényesen, mivel hat perc elteltével Bölcsföldi Milán révén gólnak örülhettek a szombathelyiek. Nem volt több lehetősége a vendégcsapatnak, ám a második félidő elején, a 47. percben ismét Bölcsföldi találta meg a rést Zima Ádám kapujába, így megnyugtató előnnyel várták a végét a zöld-fehérek. Fortuna sem volt velünk, mert két kapufát is szereztünk, egyet fejjel, egyet lábbal. A 89. percben azért Mészáros Dávid megszerezte a szépítő gólunkat, egy jobboldali beadást kiharcolt Koronczi Bence, és az ötösön belülről a kapus mellett gurította a labdát a gólvonal mögé a játékos.

Cseh András, a Videoton FC-Puskás Akadémia U16 edzője: Egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, nagyon rossz ütemben kaptuk a gólokat. Időnként jobban játszott a Haladás, de ugyanez rólunk is elmondható. Egy döntetlenszagú mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Ezen a mérkőzésen bizonyította a Haladás, hogy nem véletlenül vezeti a bajnokságot.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán