Háromgólos előny a visszavágóra

A Ligakupa elődöntőjének első mérkőzését magabiztosan nyertük Pápán, szép gólokkal.
 

Lombard FC Pápa - Videoton FC 0-3 (0-0)
Perutz Stadion: 300 néző
Játékvezető: Vad II István Asszisztensek: Tóth Vencel, ifj. Butkai Zsolt
Lombard FC Pápa: Takács - Nagy (Horváth 46'), Tóth, Présinger, Dóczi - Szabó Z., Enyingi (Gyömbér 72'), Quintero, Arsic (Németh 46') - Szilágyi (Csepregi 46'), Csermelyi (Seye (69')
Videoton FC: Tujvel - Brachi (Szolnoki 46'), Vinícius, Vaskó, Hector - Tóth Balázs (Mitrovics 46'), Sándor (Uros Nikolics 64') - Gyurcsó (Walter 64'), Kovács (Torghelle 72'), Evandro - Perics
Gólszerző: Perics (57', 69'), Torghelle (91')
Sárga lap: Dóczi (26')

A pápai vezetőedző, Bene Ferenc korábban ugyan azt mondta honlapunknak, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzést is figyelembe véve alakítja a mai kezdőcsapatát (a Lombard kieső helyen áll), ám a meccs előtt a Pápa hivatalos oldalán mégis egy erős várható kezdőcsapat jelent meg. Aztán a mesternek lett igaza, fiatalokból álló csapatot küldött pályára. A mi keretünkben ezúttal nem volt ott sem Nikolics, sem Oliveira, csatárposzton viszont helyet kapott Milan Perics, aki legutóbbi kezdőként lejátszott meccsén győztes gólt lőtt Győrben, a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján.

Az első félidőben nem sok helyzetet láthatott a nagyjából 300 fős publikum, inkább a küzdelem dominált. A kevés közül az első lehetőség Gyurcsó előtt adódott a 14. percben, amikor Perics labdájával lépett ki, de lövése fölé ment. Brachi többször is próbálkozott éles beadásokkal az első 45 percben, de nagy helyzetek nem alakultak az ívelések után. A 23. percben Sándor lőtt váratlanul ballal 23 méterről, a labda fölé szállt. A félidő második felében a mezőnyben nyúzták egymást a csapatok, az utolsó szép jelenet a 40. percben történt, amikor Brachi tekert kapura egy szabadrúgást 18 méterről, de pont Takács kapus kezébe szállt a labda.

Félidőben a hazaiaknál 3, nálunk 2 csere volt, a Tóth Balázst váltó Mitrovics lendületet adott a játékunknak, de az első 10 percben még megúszta a Pápa. Aztán az 57. percben Vaskó lelassuló labdájára Perics csapott le, és megszerezte a vezetést (0-1).

A következő 10 percben lendületben maradtunk, a Lombard is kinyílt, úgyhogy többször is kisebb helyzetek alakultak ki. Olyan nagy viszont egy sem, mint a 67. percben, amikor Perics - gyönyörű mozdulattal - második gólját is belőtte, ezzel igazából eldöntve a találkozót (0-2).

A két gól visszavetette a pápai csapatot, mi pedig nyugodtan és biztosan játszottunk az előny birtokában. Az utolsó 20 percre beszállt Torghelle is, aki még jobban megzavarta a Lombard védőit, egyre több veszélyes támadást vezethettünk, Walter a bal, Evandro a jobb szélen próbálkozott. Végül az utolsó utáni percben Perics passzát lőtte a kapuba Torghelle 5 méterről (0-3).

A Ligakupa elődöntő első meccsét tehát 3-0-ra megnyertük Pápán, és jó helyzetből várhatjuk az április 4-én (jövő hét szerdán) esedékes székesfehérvári visszavágót. Az első félidő kiegyenlítettnek mondható, küzdelmes játékot hozott, a másodikban viszont már kétség sem férhetett a győzelmünkhöz. Perics nagyszerűen használta ki a helyzeteit, majd a végén még Torghellével rúgatott egy gólt a mesterhármas helyett, bizonyítva ezzel, hogy nem csak remek, de igazán önzetlen játékos is egyben.

Szerző: Acsai N. Ferenc

További hírek