Harmadik helyen zárta a női U19-es válogatott az Eb-selejtező tornát

Női U19-es válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett az olaszoktól Telkiben, a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapján, a vidis Tenyei-Tóth Rebeka is pályára lépett. 

A Turtóczki Sándor szövetségi edző vezette női U19-es válogatott a walesiek 3-0-s legyőzése és a szerbektől elszenvedett 4-2-es vereség után a csoport favoritjával, az olaszokkal találkozott Telkiben. A mieink nem illetődtek meg az esélyesebb rivális ellen, jól kezdték a találkozót, és a második helyzetükből, Molnár Adelina szép találatával, a 9. percben megszerezték a vezetést - olvasható az mlsz.hu-n.

Mindössze nyolc percig volt nálunk az előny, az olaszok Beccari találatával a 17. percben kiegyenlítettek. A folytatásban nem tudott jelentős mezőnyfölényre szert tenni ellenünk az olasz csapat, a szünetig nem is változott az eredmény.

A fordulás után három perccel azonban ismét betaláltak az olaszok, újra a legveszélyesebb játékosuk, Beccari volt eredményes. A folytatásban ellenfelünk magabiztosan tartotta az előnyt, a mieink próbáltak helytállni, de nagyobb helyzetekig nem jutottak el. A találkozó 68. percében csereként lépett pályára a Vidi női NB1-es csapatának játékosa, Tenyei-Tóth Rebeka. A 84. percben az olaszok egyik védője, Bertucci megkapta második sárga lapját, de az utolsó percekben már emberelőnyben sem tudtunk újítani, így az eredmény nem változott, Olaszország 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

A csoportelsőség azonban a szerbeké lett, őket sorrendben az olasz, a magyar és a walesi válogatott követte, utóbbi a tavaszi Eb-selejtező során már a "B" ligában szerepel majd. A mieink a harmadik helyen zárták a csoportkört, és ezzel bennmaradtak az "A" divízióban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: MLSZ

További hírek