TUDÓSÍTÁS

A Gyirmóttal játszottunk edzőmeccset

Tóth Tamás Vid már a második percben megszerezte a vezetést, de végül a vendégek 2-1-re nyerni tudtak. 

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, csapatunk a válogatott szünetben zárt kapus felkészülési mérkőzést játszott. Ellenfelünk az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr volt. Bartosz Grzelak vezetőedző az alábbi kezdőt küldte pályára: Veszelinov - Bese, Fiola, Spandler, Gergényi, Simut - Stefanelli, Csongvai, Sigér - Tóth T., Karamoko.

Barátságos, 2023-2024, Felkészülési mérkőzések, Téli- és tavaszi felkészülési mérkőzések

21 március csütörtök

Fehérvár FC
  • Tóth

1-2

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Gyirmót FC Győr
  • Polgár
  • Adamcsek

Fehérvár FC

Veszelinov Dániel - Bese Barnabás (Cserkuti-Németh Olivér 80'), Fiola Attila (Kasper Larsen 61'), Spandler Csaba (Lakatos Kristóf 84'), Gergényi Bence, Simut Mario (Schön Szabolcs 46') - Sigér Dávid (Berki Marcell 61'), Csongvai Áron (Rúben Pinto 73'), Stefanelli Nicolas - Tóth Tamás Vid (Tobias Christensen 46'), Mamoudou Karamoko (Katona Mátyás 46')

Gyirmót FC Győr

Rusák Edvárd - Szőke Gergő, Szegi Vince, Adamcsek Máté, Hajdú Ádám, Jova Bálint Péter, Kovács Dominik, Polgár Kristóf, Medgyes Zoltán Henrik, Kicsun Jevhenyij, Kovács Milán


Remekül kezdtük a mérkőzést, a második percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Tóth Tamás Vid elé került a labda, aki 13 méterről szépen helyezett a kifutó kapus mellett a hálóba (1-0).

Öt perccel később tovább növelhettük volna az előnyünket, Csongvai szögletét Bese fejelte alig kapu mellé. A 17. percben egy szép gyirmóti akció végén Medgyes lövését védte Veszelinov. Két perc múlva Kovács vette célba 25 méterről a kapunkat, de célt tévesztett a kísérlet. Az első játékrész felénél jártunk, amikor Tóth Tamás Vid volt nagyon agilis, két védőn is áthámozta magát, majd Karamokot hozta játékba, akinek a 17 méterről leadott lövését szépen védte Rusák.

A 27. percben egyenlítettek a vendégek, Polgár Kristóf 14 méterről bombázott kapura, a labda egy gyirmóti játékoson még irányt változtatott, ez pedig becsapta kapusunkat (1-1). Lendületben maradt a Gyirmót, a 30. percben Kicsun löketét védte Veszelinov, majd újabb három perc elteltével Stefanelli került helyzetbe, 15 méterről szép mozdulattal emelte át a labdát a kissé kint álló kapus fölött, azonban a labda a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A félidő végén még egy Stefanelli lövést jegyezhettünk fel, a vendégek kapusa azonban védeni tudott.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor megszerezte a vezetést a Gyirmót. Medgyes lövését Veszelinov nagy bravúrral védte, a kipattanóra azonban Adamcsek Máté érkezett és közelről az üres kapuba fejelt (1-2). A 70. percben Christensen végzett el egy veszélyes szabadrúgást, a labda Rusákról kipattant, Katona ismételhetett 10 méterről, de lövése egy védőben elakadt. A 72. minutumban Katona készítette le lövésre a labdát Stefanellinek, argentin támadónk 18 méterről alig lőtt kapu mellé. Hat perc elteltével Christensen szép cselekkel játszotta tisztára magát, majd az ötös sarkáról átemelte a labdát a kivetődő Rusákon, azonban a gólvonalról egy védő szögletre tudott menteni.

A sarokrúgást Christensen kanyarította kapu elé, Spandler fejesét védeni tudta a vendégek hálóőre. Nem sokkal később a túloldalon is láthattunk egy veszélyes szögletet amely után Hudák Dávid fejelt kapura, de Veszelinov menteni tudott. Az utolsó percben még Molnár János hagyott ki egy ziccert a vendégek részéről, így maradt az 1-2-es végeredmény.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek