VIDI - SLOVAN

Fontos információk a stadionba érkezőknek

Cikkünkben mindent megtalál, amit a csütörtöki Vidi - Slovan találkozó kapcsán az útlezárásokról, az ingyenes szurkolói buszokról és a biztonsági előírásokról tudni kell.

Felhívjuk az autóval érkezők figyelmét, hogy a mérkőzést megelőző és azt követő időben a Sóstói Stadion környékén és a város főbb közlekedési útvonalain megnövekedett forgalomra kell számítani. A rendőrök a 81-es főút bevezető szakaszától biztosítják a vendégszurkolók útvonalát, ezt a részt kerüljék el.

Útlezárások a stadion környékén

Külön felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy rossz idő esetén hozzanak magukkal esőkabátot, mert az esernyőket nem engedik bevinni a stadionba! A stadionban 500 Ft-ért kaphatóak esőkabátok.

A mérkőzés miatt Székesfehérváron több utat is lezárnak. A Szárcsa utca Sárkeresztúri út közös szakasza (a Szárcsa Csárdától a MOL benzinkútig) le lesz zárva, a forgalmat a Széchenyi út Börgöndi út felé eső szakaszára terelik. A Csíkvári utat az autók elől lezárják, így akik a Hosszúsétatér felől érkeznek, azok csak gyalogosan közelíthetik meg a stadion számukra kijelölt szektorokat. A parkolás a megszokott rend szerint zajlik, vagyis a vidisek a Csíkvári úti felső parkolót, a Homoksort és a Vásárteret használhatják.

A mérkőzés előtt szigorúbb, többlépcsős beléptetés lesz. A kapukat ezért már 18.30 órakor kinyitják, kérjük szurkolóinkat, hogy érkezzenek korábban. Jegyeket még a mérkőzés napján is értékesítenek a hazai szektorokba. A székesfehérváriak nyugalma és a szurkolók biztonsága érdekében a város több pontján fokozott rendőri jelenlétre és ellenőrzésre kell számítani a mérkőzés napján. Kérjük a lakosság megértését és türelmét.


Szurkolói buszok Székesfehérváron belül
Akik nem autóval érkeznek, azok ezúttal is igénybe vehetik a városon belül közlekedő ingyenes szurkolói buszokat, melyek két irányból közelítik meg a stadiont. A két busz 19.20-kor indul a Sóstói Stadion irányába.


A buszok az alábbi útvonalakon közlekednek:

1. Köfém ltp - Zombori út - Budai út (Titeli) - Budai út, Fiskális út - Kisteleki út - Király sor, Géza út - Széna Tér- Fehérvár Áruház - Várkörút - Széchenyi út/Református ált. iskola - Tóvárosi lakónegyed - Sóstói Stadion és vissza

2. Sajó utca - Sajó utca 102. - Rába utca és Bébic utca kereszteződés - Rába utca és Pityer utca kereszteződés - Száva utca - SZKG - Hosszútemető - Gellért utca - Piactér - Széchenyi út/Református ált. iskola - Tóvárosi lakónegyed - Sóstói Stadion és vissza

A buszok elején a "Videoton FC szurkolói különjárat" felirat olvasható majd.

Biztonsági előírások a stadionban

A Sóstói Stadionban az UEFA biztonsági előírásai érvényesek. Megfigyelő kamerák működnek, amelyek nem csak a meccsen, de előtte és közben is minden eseményt rögzítenek. A rendezők kiemelhetik a tömegből a rendbontókat, a pirotechnikai eszközöket alkalmazókat, akárcsak a kábítószer vagy más bódító hatású anyag, illetve alkoholos befolyás alatt állókat, és átadhatják a helyi rendőrségnek. Tilos a stadionba fegyvert, kést, bármilyen pirotechnikai eszközt, petárdát, illatszert, palackot, és üveget bevinni, illetve esernyőt és rúdra tűzött zászlót. Minden koreográfiát, sálat, zászlót, drapériát a biztonsági szolgálattal ellenőriztetni kell a bejáratnál. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a biztonsági szolgálatok minden olyan drapériát, feliratot, szimbólumot elkobozhatnak, amelyek sérthetik Szlovákia államiságát vagy nemzeti érzelmeit. Amennyiben tiltott tárgyakat találnak valakinél a rendezők, úgy a vétkes személy ellen eljárást indíthatnak a hatóságok.

Jegyinfó

Vásárolja meg a csütörtöki EL-meccsre belépőjét online, vagy az alábbi elárusítóhelyek valamelyikén!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek