Farkas Balázs nem játszhat a kupadöntőn

Az, hogy a Vidi bejut-e a fináléba, csak a visszavágón derül ki. Kapitányunk azonban eltiltása miatt, biztosan hiányozni fog.

Mindez azt jelenti, hogy csapatkapitányunk a Kaposvári Rákóczi elleni elődöntő-visszavágón, illetve - amennyiben továbbjut csapatunk - a Magyar Kupa-döntőn sem léphet pályára. Farkas Balázs öt évvel ezelőtt ugyanígy járt: az elődöntő első mérkőzésén - a Loki ellen - piros lapot, majd kétmeccses eltiltást kapott, nem játszhatott a megnyert kupadöntőn.

A kiszabott büntetés súlyos, és talán nem is áll arányban Balázs vétségével, ha elfogadjuk, hogy labdaszerzési kísérlete során szabálytalankodott ugyan, de mozdulata inkább szerencsétlen, vehemens volt, és nem irányult arra, hogy ellenfelének testi épségét szándékosan veszélyeztesse, annak fájdalmat, főként sérülést okozzon.

Az MLSZ Fegyelmi szabályzata 10. §. (1) B-kezdése szerint, a kiállított labdarúgó fegyelmi büntetése "eltiltás legalább egy és legfeljebb három mérkőzésre, vagy ennek megfelelő időre, ha kiállították, vagy a játékvezetői és/vagy ellenőri feljelentés oka durva játék". "Magyarul" fogalmazva, a "direkt piros" után a Fegyelmi Bizottság mérlegel, és egytől három mérkőzésig tartó büntetést szabhat ki. Ahhoz, hogy valaki ne az enyhét (egy meccs), hanem súlyosabbat kapjon, ahhoz súlyosbító körülmény (például szándékosság, kirívó durvaság, visszaesőnek minősülés) "szükséges".

Itt, Balázs esetében, egyik sem állt fenn...

További hírek