Kaposvári Rákóczi - Videoton FC 0-1

A Videoton Kaposváron egygólos előnyt szerzett a Magyar Kupa elődöntőjében, és bizakodva várhatja a május 4-i visszavágót.

A Videoton története során negyedszer juthat be a Magyar Kupa döntőjébe, ez korábban 1982-ben, 2001-ben, és 2006-ban sikerült. Elszántan készült a csapat a Rákóczi elleni párviadal első felvonására, hiszen az esetleges kupagyőzelem nem csak a második kupagyőzelmet, de az első duplázást is jelenthetné. 

Érdemes ugyanakkor figyelembe venni, hogy a továbbjutás két mérkőzésen dől el, a Rákóczi pedig jó, a bajnokságban is a dobogón álló csapat - dr. Mezey György ennek megfelelően sakkozott az összeállítással, a taktikával.

Kimaradt - a kispadra ült - a két "szokásos" csatár, Alves és Lencse, kezdett viszont Nikolics, aki a két klub "közös gólkirálya": bízhattunk benne, hogy Niko motiváltan, jól futballozik majd.  

Ha az első félidőre rövid, frappáns jelzőt keresünk, talán az óvatos és a taktikus illik ide. A Videoton jobban játszott ellenfelénél, többször került a kapu elé, mint a Rákóczi, de az igazán nagy helyzetek száma épp úgy döntetlen lett (1-1), mint az eredmény (0-0).

A második félidőben alig kezdődött meg a játék, máris vezetett a Videoton. A Nikolics ellen, a támadótérfél jobb oldalán elkövetett szabálytalanság után még a sárga lap elmaradásán bosszankodhattunk, Gosztonyi viszont a játékra koncentrált, a kapu elé csavarta a labdát. Kovács kapus a hosszú saroknál le akarta húzni a labdát, de kissé aláfutott, a leérkezés előtt elveszítette az egyensúlyát, a labda "végigfolyt" a testén, majd szabad lett - Lipták észlelte a lehetőséget és a hálóba passzolta a labdát.

A gól, a vezetés jól jött a Videoton kivárásra építő, az ellenfél hibájára váró, fegyelmezett játékához - a második játékrészben az előny megtartása volt az elsődleges cél. Ez sikerült, a Rákóczinak egy helyzete volt csak, de azt Bozsovics védte.

Az utolsó húsz percben, Farkas Balázs - túl szigorú - kiállítása után még inkább a küzdelem dominált, a Rákóczi tisztességes futballal, férfias küzdelemmel mutatta be, hogy nem csak egy jó csapat van a pályán. 

Dícséri a Vidi, hogy az élvonal egyik legjobb (és egyik legrokonszenvesebb) csapata ellen, idegenben is előnyt tudott kiharcolni.

Idézze fel a mérkőzést online tudósításunkban!

További hírek