A török Trabzonsporral találkozunk az Európa Liga playoff-körében

Csapatunk idegenben kezd, augusztus 23-án. Visszavágó egy héttel később.

Megtartották az Európa Liga playoff-körének sorsolását a svájci Nyonban. Csapatunkat a helyszínen Pánczél Szabolcs technikai igazgató képviselte. A délelőtt folyamán az UEFA illetékesei a 62 csapatot öt tízes és egy 12-es csoportba osztották, 5-5, illetve 6-6 kiemelttel, illetve nem kiemelttel. Ezeken belül a kiemelt csapatok csak a másik kategóriából kaphattak ellenfelet. A Vidi a 3. csoportba került, nem kiemeltként.Öt csapat közül került ki az ellenfelünk.

Íme a névsor: Olympique Marseille (francia), Metaliszt Harkiv (ukrán), Trabzonspor (török), Hannover (német), Young Boys (svájci).

Élőben követtük a sorsolást.

13:00 Üdvözöljük kedves Szurkolóinkat! Miközben a tegnapi genti meccs hősei nagyjából ezekben a pillanatokban szállnak ki Bécsben a repülőgépből, Nyonban egyelőre még csak a Bajnokok Ligája sorsolásával végeztek. Fél óra múlva következik az EL-sorsolás, benne a 3. számú csoporttal és a Vidi nevét tartalmazó gömbbel.

13:10 Egyik lehetséges ellenfél sem ígérkezik könnyűnek. Ne feledjük, a Hannover sorait erősíti Huszti Szabolcs, ha velük találkozunk, ez külön érdekessége lenne a párharcnak. Érdemes megemlíteni, hogy a Debrecen is várja a sorsolást, a hajdúságiak lehetséges ellenfelei között van az angol Liverpool, a belga FC Bruges, a spanyol Athletic Bilbao és a holland Heerenveen is, illetve vagy a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta, vagy a grúz Dila. Kettejűk meccse tegnap félbeszakadt a grúzok háromgólos vezetésénél.

13:20 Az Európa Liga playoff-körében az első mérkőzéseket augusztus 23-án, a visszavágókat augusztus 30-án tartják. Már csak az ellenfélre várunk.

13:30 A Trabzonspor és a Metaliszt most kapcsolódik be a kupaküzdelmekbe, a Marseille, a Hannover és a Young Boys viszont a tegnapi visszavágókon biztosította be a helyét a mai sorsoláson. Közülük a Young Boys azt a Kalmart verte ki 3-1-es összesítéssel, amely pont a debreceniek számára lehet ismerős. Pár éve a hajdúságiak túljutottak a svédeken.

13:32 Kezdődik a sorsolás! A Eurosport Pánczél Szabolcs technikai igazgatót mutatja éppen.

13:43 A török Trabzonsport kaptuk a sorsolásnál, és az első meccsünket idegenben játsszuk, augusztus 23-án.

(fotó: uefa.com)

Szerző: Gyurina Zsolt

További hírek