Európa Liga: az FK Mladost Podgorica lesz az ellenfelünk

Az első mérkőzésre július 4-én, Sóstón, a visszavágóra egy héttel később, július 11-én kerül sor. Ha továbbjutunk, a szlovák FK Senica vár ránk.

Hétfőn délután Nyonban tartották az 2013-2014-as Európa Liga első és második selejtezőkörének sorsolását. Klubunkat Pánczél Szabolcs technikai igazgató képviselte az eseményen. A délben induló Bajnokok Ligája selejtezők sorsolása közben szűkült a lehetséges ellenfelek listája, így a 13 órás kezdés előtt már tudtuk, hogy az FK Kukesi (albán), Chikhura Sachkhere (grúz), FC Milsami Orhei (moldáv), FK Metalurg Skopje (macedón), FK Mladost Podgorica (montenegrói) ötösből kapunk párt. 

Az UEFA főtitkára, Gianni Infantino (képünkön balra) és Giorgio Marchetti versenyigazgató 13.15-kor húzták ki, hogy a Mladost Podgorica lesz az ellenfelünk július 4-én és július 11-én. Nem sokkal utánunk a Honvédnak is sorsoltak, mégpedig szintén montenegróit, az FK Čelik Nikšić gárdáját. Miután mindkét magyar csapatnak idegenbeli kezdést húztak, sejteni lehetett, hogy probléma lehet az időpontokkal. Kicsivel később még tovább bonyolódott a helyzet, amikor kiderült, a harmadik montenegrói EL-résztvevő, az FK Rudar Pljevlja is hazai pályán kezdene, ráadásul ugyanabban a stadionban játszana, ahol mi a Mladost Podgoricával. Az UEFA döntése alapján végül csapatunk hazai pályán kezdi meg a selejtező-sorozatot. 

14.30-kor tartották a második selejtezőkör sorsolását, és nagyon gyorsan kihúzták a mi párosunkat. Amennyiben továbbjutunk a Mladost ellen, a tavalyi EL-sorozatban az MTK-t kiejtő FK Senica vár ránk. Azt a párharcot idegenben kezdenénk július 18-án, a Sóstói Stadionban pedig egy héttel később, július 25-én játszanánk. 

José Gomes honlapunknak azt nyilatkozta a sorsolás után, úgy készülünk, mintha a világ legjobb csapata ellen lépnénk pályára. Nikolics Nemanja és Torghelle Sándor arról beszéltek, mindegy, hogy ki az ellenfelünk és hol kezdünk, mindenképp nyernünk kell és tovább kell jutnunk. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek