INTERJÚ

És egyébként, hogy élsz? - Villámkérdések Sejben Viktornak

A 2015-2016-os szezonban is folytatódik rovatunk, amiben nem kizárólag a labdarúgással, a meccsekkel kapcsolatban kérdezzük játékosainkat, hanem a mindennapi életükre, szokásaikra vagyunk kíváncsiak, vagyis olyan dolgokra, amelyek a

Sziasztok! Helga vagyok, és igyekszem nektek az eddigiektől kicsit eltérően bemutatni azokat a játékosokat, akiket hétről hétre a Vidi mezében láthattok küzdeni a pályán. Legutóbb Loic Negoval, előtte Pölöskei Zsolttal beszélgettem, aktuális "áldozatom" pedig az első csapat legfiatalabb tagja, a Diósgyőr elleni bajnokin élete első NB I-es gólját szerző támadó, Sejben Viktor. Vágjunk is bele! 

Mi a legelső gyerekkori emléked?

Egy baleset. Talán három éves lehettem, az unokatestvéremmel kosaraztunk, miközben az anyukám és az ő anyukája krumplit pucoltak, és a késeket valamiért fordítva rakták bele a lavórba. Én pont felálltam, unokatesóm kosárra dobott, fejbedobott hátulról és beleestem a kések közé. Ez a heg még most is látszik a tenyeremen.

Van háziállatod?

Sajnos nincs, egyrészt mert panelban lakom, másrészt mert nagyon keveset vagyok otthon. Ha a körülmények engednék, akkor kutyát szeretnék, egészen pontosan egy border collie-t, és nagyon remélem, hogy egyszer lesz is. 

Milyen filmeket nézel szívesen? 

Nagy moziba járó vagyok, imádom a filmeket. Horror, vígjáték, thriller, bármi jöhet. Utoljára a Mentőexpedíció című filmet néztük a moziban, az is nagyon tetszett. TV-t már ritkábban nézek, sorozatok közül is maximum csak a Mentalistát.

Mi a legrosszabb tulajdonságod?

Talán az, hogy kicsit szétszórt vagyok, de ez csak a Sóstón kívüli életemre vonatkozik. Innen nem késem el soha, de a találkozókról, programokról vagy például a moziból mindig. 

Szeretsz itt élni Fehérváron?

Persze, nagyon. Itt születtem, itt lakom, itt jártam suliba. Vannak kedvenc helyeink, ahová rendszeresen járunk a barátaimmal biliárdozni, vagy csak beülni egy kávéra.

Mi a legfontosabb célod jelenleg?

Most a legfontosabb az, hogy itt a csapatban meg tudjam állni a helyem. Nehéz feladat. Nagyon jó játékosok alkotják a keretet, szeretnék méltó lenni rá, hogy együtt játszhassunk. Utánpótlásból mostanában nem sokan kerültek be a csapatba, szerencsére elég nyugodt típus vagyok, ezért nem érzem úgy, hogy nyomás lenne rajtam.

A karkötő, amit viselsz, a kabalád?

Nem, nem kabala. Ezt nagyon sokan megkérdezik tőlem és a barátaim rendszeresen kölcsön is kérik. Egyszerűen csak megtetszett és megvettem. Annyi a különlegessége, hogy van rajta egy hetes és én is hetes voltam.

Ki a legszimpatikusabb a csapatból?

Igazából mindenkivel jóban vagyok, mindenki nagyon segítőkész. Ennek köszönhetem, hogy nagyon jól érzem magam a csapatban. Ha mégis ki kellene emelni egy nevet, akkor Kokót mondanám.

Van olyan hely a világon, ahová egyszer mindenképpen el szeretnél jutni?

Konkrét helyet így nem tudok kiemelni, inkább azt mondanám, hogy ha tehetném, sorban végigjárnám a világ összes nevezetességét és a szép helyeket.

Ha lehetne három kívánságod, mik lennének azok?

Legyek profi focista, legyek boldog és egészséges.

Milyen sporteseményen voltál kint utoljára nézőként?

Jégkorong meccsre szoktam néha járni, barátaim és rokonaim között is vannak hokisok, így őket megnézem, ha van időm. Túl sok sajnos nincs ilyesmire, legtöbbször csak a TV-ben nézek sportot.

Volt már komolyabb sportsérülésed?

Igen, kulcscsonttörés. 15 éves voltam, az U19-es csapatban játszottam és az MTK elleni meccsen történt a baleset. Rosszul ütköztünk az egyik védővel, plusz még kicsi voltam, rutintalan és rosszul estem. Kétszer kellett műteni. A heg még megvan, de most már teljesen rendben vagyok.

Mi az, amit a leginkább nélkülözöl a focista lét miatt?

A rendszeres bulik természetesen nem tartoznak hozzá ehhez az életvitelhez, de ez nekem nem is hiányzik. Talán inkább az, hogy sokszor előfordul, hogy a barátaim programokat szerveznek, de nekem le kell mondanom, mert másnap meccs, vagy edzés van.

Van valami meccs előtti szokásod, ami nélkül nem lépsz pályára?

Nincs ilyen, nem vagyok babonás. Azt figyeltem meg, hogy ezek a meccs előtti rituálék inkább a külföldi játékosokra jellemzők.

Tudsz főzni?

Egyáltalán nem tudok, de szerencsére nem is vagyok rászorulva. Ha minden kötél szakad, rendelek inkább valamit.

Van bármi az eddigi életed során, amit ma már másképp csinálnál?

Olyan dolog, ami nagyban befolyásolt volna bármit is, olyan nincs. Próbálok mindig odafigyelni arra, hogy jó döntéseket hozzak, és hogy a céljaimért mindent megtegyek. Eddig, úgy érzem, minden jól alakult.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek