SORSOLÁS

ÉLŐBEN az Európa Liga sorsolása

Kattintson és kövesse az eseményeket folyamatosan frissülő cikkünkben!

15:15: Köszönjük a figyelmüket, találkozzunk a Sóstói Stadionban az első Európa Liga-találkozón!

15:00: A sorsolás eredményéről vezetőedzőnk, José Gomes és két játékosunk, Nikolics Nemanja és Torghelle Sándor is nyilatkozott, ide kattintva elolvashatja előbbit, ide kattintva utóbbit.

14:50: Véget ért a sorsolás. Összefoglalva: az első körben a montenegrói Mladost Podgoricával találkozunk július 4-én és 11-én, hogy idegenben vagy otthon kezdünk, az később derül ki (az okokat lást lejjebb 13:35-nél és 14:00-nál). Ha továbblépünk, a szlovák FK Senica vár ránk, az biztos, hogy azt a párharcot idegenben kezdenénk.

14:46: Ha a Honvéd továbbjut montenegrói ellenfelével szemben, a máltai Hibernians vagy a szerb Vojvodina együttesével találkozik.

14.43: Nem ismeretlen a szlovák FK Senica gárdája, tavaly az MTK-t ejtették ki az első selejtezőkörben 3-2-es összesítéssel. A Debrecen a norvég Strømsgodset gárdáját kapta.

14:38: Az FK Senica lesz az ellenfelünk az EL második körében, ha továbbjutunk a Mladost Podgorica ellen. Idegenben játszhatunk július 18-án, otthon július 25-én.

14:30: Elkezdődött az Európa Liga második selejtezőkörének sorsolása Nyonban.

14:25: A JK Trans Narva (észt) - Gefle IF (svéd), az FC Santa Coloma (andorrai) - Breidablik (izlandi), a KF Laci (albán) - FC Differdange 03 (luxemburgi) párharcok győztesével, vagy a bosnyák NK Siroki Brijeg, vagy a szlovák FK Senica csapatával találkozunk, amennyiben továbbjutunk a Mladost Podgorica ellen.

14:15: Kiemeltként vártuk az első selejtezőkör sorsolását, akárcsak a másodikat, ami 14:30-kor kezdődik. Nemsokára tehát kiderül, ha továbbjutunk a Mladost Podgorica ellen, melyik párharc győztesével találkozhatunk július 18-án és 25-én.

14:00: Tovább bonyolódik a helyzet, a harmadik montenegrói EL-résztvevő, az FK Rudar Pljevlja ugyanis ugyanabban a stadionban játszana, ahol mi a Mladost Podgoricával, és ők is hazai pályán kezdenék a sorozatot, tehát a Honvéd ugyanakkori vendégszereplése mellett újabb nehezítő tényező jelent meg. A sorsolás helyszínén tartózkodó Pánczél Szabolcs technikai igazgató most úgy nyilatkozott: az UEFA illetékesei minél előbb próbálják megoldani a helyzetet, de lehet, hogy mégsem születik végleges döntés ma délután.

13:45: A montenegrói kupagyőztes, a Budućnost Podgorica és a bajnoki negyedik helyezett Grbalj részvételi jogot szerzett az Európa Ligában való indulásra, de nem kaptak UEFA-licencet. Emiatt a bajnoki ötödik Rudar Pljevlja és a nekünk kisorsolt bajnoki hatodik Mladost Podgorica vehet részt a sorozatban. Ahogy korábban írtuk, a bajnokhoz képest 26 pontos hátránnyal végzett a Mladost a montenegrói első osztályban.

13:35: Pánczél Szabolcs, klubunk technikai igazgatója a helyszínről azt az információt közölte, 16:30-ig eldől, hogy az első mérkőzést idegenben vagy hazai pályán játsszuk. 

13:30: A Honvéd is montenegrói ellenfelet kapott, az FK Čelik Nikšić csapatát, és ők is idegenben kezdenének. Ez nem lehetséges, úgyhogy valamelyik magyar gárda mégis otthon kezd.

13:22: Vége az első selejtezőkör sorsolásának. Folytatás 14.30-kor.

13:14: A Mladost Podgorica csapatával találkozunk az első körben.

13:12: A Metalurg Skopjéval sem találkozunk.

13:10: A Milshami Orhei csapatát már biztosan nem kapjuk.

13:00: Elkezdődött az Európa Liga sorsolása!

12:55: Perceken belül indul a sorsolás, a helyszínen minden készen áll.

12:45: Rövid bemutató lehetséges ellenfeleinkről

FK Kukësi (távolság: 1047 km)
Az elmúlt években magyar csapatok többször is találkoztak albán ellenféllel, a KF Tirana kiejtette a ZTE-t, a Skenderbeu tavaly legyőzte a Debrecent, a Honvéd viszont kiütötte a Flamurtarit. Egyébként egy újoncként bajnoki ezüstérmet szerző, abszolút európai debütáns csapatról van szó. 

FK Metalurg Skopje (távolság: 868 km)
A Metalurg Skopje az elmúlt három évben is szerepelt az EL-ben. Egyszer az azerbajdzsáni Qarabagh, egyszer a Lokomotiv Szófia, tavaly pedig a Birkirkara elleni idegenben lőtt gólokkal történő továbbjutás után a lengyel Ruch Chorzów ejtette ki őket. 

FC Milsami Orhei (távolság: 1010 km)
A Milsami most már egymás után harmadik évben kvalifikál az EL-be, eddig mindkétszer öt gólt kapott, előbb a Dinamo Tbiliszi, majd az FK Aktobe csapatától. 

FC Chikhura Sachkere (távolság: 2621 km)
A bajnok Dinamo Tbiliszi ellen kupadöntőt veszítő Csikura újonc volt az idei grúz első osztályban és újonc Európában is. 

FK Mladost Podgorica (távolság: 788 km)
A piros-fehér montenegrói csapatot 1950-ben alapították. Az előző bajnokságban a hatodik helyen végeztek, 26 ponttal maradtak le a bajnoktól.

(A távolságokat várostól városig, közúton határoztuk meg.)

12:35: Az uefa.com oldalán az Európa Liga idei sorsolását felvezető cikkben kiemelik, a Videoton FC állt a legközelebb az első selejtezőkörös gárdák közül ahhoz, hogy megnyerje a sorozatot vagy elődjét, az UEFA Kupát, amikor Kovács Ferenc (klubunk tiszteletbeli elnökének) vezetésével 1985-ben a Real Madriddal találkozott a döntőben. Az első meccsen a spanyolok 3-0-ra győztek Székesfehérváron, a visszavágón azonban mi diadalmaskodtunk a Santiago Bernabeu Stadionban 1-0-ra, Májer Lajos góljával.

12:25: A Győri ETO FC a Maccabi Tel Aviv csapatával játszik a BL második selejtezőkörében, az első meccset Győrben rendezik. Érdekesség, hogy az izraeli gárda vezetőedzője csapatunk korábbi szakvezetője, Paulo Sousa.

12:15: Az már most kiderült, hogy melyik öt csapatot kaphatjuk ellenfélnek: FK Kukesi (albán), Chikhura Sachkhere (grúz), FC Milsami Orhei (moldáv), FK Metalurg Skopje (macedón), FK Mladost Podgorica (montenegrói).

12:05: Üdvözöljük kedves Szurkolóinkat! Hivatalosan 13.00-kor kezdődik az Európa Liga első selejtezőkörének sorsolására Nyonban. Csapatunkat a helyszínen Pánczél Szabolcs technikai igazgató képviseli. Jelenleg a Bajnokok Ligája selejtezőinek sorsolása zajlik.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek