TUDÓSÍTÁS

Egygólos előnnyel várhatjuk a BL-selejtező visszavágóját

Helyzetek mindkét oldalon adódtak, Gyurcsó a 77. percben lőtte a győztes gólt. 

Egész napos szemerkélő eső készítette elő a Park Hall Stadion műfüves pályáját a kedd esti Bajnokok Ligája-selejtezőre. A Vidit szállító busz nem sokkal fél 6 után gördült be a helyszínre, egy óra múlva pedig már megérkeztek az első fehérvári szurkolók is. 1100 néző előtt kezdődött a The New Saints elleni meccs.

Rögtön a hazaiak előtt adódott lehetőség, egy balról beívelt szabadrúgást az ötösről lőtt mellé Rawlinson. A válasz két perc múlva jött, Kovács remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, Oliveirához passzolt, akinek a lövése elakadt egy védőben. A következő negyedórában kisebb lehetőségek adódtak inkább előttünk, mintsem a TNS előtt, de komoly veszélyt nem tudtunk okozni. A 20. perc környékén megérkezett a stadionba a Vidi-szurkolók lengyel baráti táborából is egy különítmény, így innentől nagyjából 50-en buzdították a csapatot megállás nélkül.

A 22. percben egy beadást követően Kovács került nagy helyzetbe, mellel átvette a labdát, 14 méterről lőtt, de levágódott a próbálkozás egy védőről. A visszapattanó labdát Kovács a hosszúra ívelte, ahonnan Pátkai próbálkozott, ő sem járt sikerrel. A 25. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét láthattuk, Pátkai indítása után Gyurcsó törhetett kapura, ballal megpróbálta elpasszolni a kapus mellett, de Harrison lábában elakadt a labda, Oliveira ismétlését pedig blokkolták. A 30. percben Quigley lépett ki, belőtte a labdát középre, Gábor kivetődve védett. Pár pillanattal később Cieslewicz lőtt 22 méterről mellé. 10 perccel a félidő vége előtt Oliveira tört be a tizenhatoson belülre, majd egy védővel történő találkozás után a földre került, de Válásek játékvezető nem látott szabálytalanságot. Cieslewicznek megjött a lövőkedve, a 37. percben tisztára játszotta magát, aztán 21 méterről óriási erővel lőtt alig a kapu bal oldala mellé. Egy perc múlva, egy gyors kontra után Seargeant lőtt laposan a kapunk mellé. Az utolsó lehetőséget a félidőben a TNS puskázta el, Finley egy szép csel után a tizenhatosunk széléről lőtte középre a labdát, de tisztáztunk.

A második játékrész elején Gyurcsó szögletét Fejes fejelte Harrison kezébe az ötösről. 3 perccel később Gyurcsó lövése szögletre vágódott. Az 58. percben Marriott szabadrúgása után Edwards fejelt az ötösről, Gábor védett. Felélénkültek az események, a 62. percben Gyurcsó egy csel után 21 méterről lőtt, a megpattanó labdát Harrison fogta. A 68. percben megint szélsőnk csinált szép cselt az alapvonalnál, ballal középre ívelt, Koltai alig csúsztatott mellé. A 72. percben Seargeant ívelt a kapunk elé egy szabadrúgást balról, Gábor a léc alól ütötte ki a labdát. Egy perc múlva Juhász mentése után Seargeant lőtt kapásból a kapunk mellé 24 méterről. A 77. percben megszereztük a vezetést: Oliveira küzdött meg egy labdáért 30 méterre a hazaiak kapujától, Gyurcsó átvette azt, tolt rajta egyet és 22 méterről a jobb alsóba bombázott! (0-1.)

A hátralévő időben mindent megtettek a hazaiak, hogy egyenlítsenek, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, végül 3 perc ráadás után fújta le a meccset a szlovák játékvezető.

Egygólos előnyből várhatjuk a visszavágót, ami július 22-én, szerdán 20.30-kor kezdődik majd Székesfehérváron.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek