Bizakodó walesiek fogadják a Vidit

A B36 ellen története során először győzött kétszer egymás után és jutott tovább kettős győzelemmel a The New Saints bármilyen európai kupasorozatban. A klubnál rendkívül emelkedett a hangulat és még nagyobb sikerekben bíznak.

A TNS győzelme mellett az is bizakodásra ad okot a walesieknek, hogy többi csapatuk is tisztességgel helyt állt az Európa Liga első selejtezőkörében. A Newtown a máltai Valletta FC kettős legyőzésével ott van a második körben; de a luxemburgi Differdange is csupán egy 95. perces gólnak köszönheti, hogy kiejtette a Bala Town-t; negyedik csapatuk, az Airbus UK pedig mindkét találkozón vezetést tudott szerezni légiósunk, Dinko Trebotic korábbi csapata, a horvát Lokomotiva Zagreb ellen, ők 5-3-as összesítéssel estek ki.

Csak hogy érzékeltessük a walesi csapatok kiugró idei teljesítményét: az összes, nemzetközi kupában induló walesi csapatnak egy idényen belül legutóbb 2001-ben sikerült összesen több mint két győzelmet szerezniük, egy csapattól két győzelem pedig a 14 év alatt egyszer sem fordult elő.

A sikerek hatására most fokozott várakozással tekintenek a Vidi elleni selejtezőkre - már előre figyelmeztetik a szurkolókat, hogy időben váltsák meg jegyüket a találkozóra, hiszen a B36 legyőzését is telt ház, 1000 néző előtt ünnepelhették a műfüves talajú Park Hall-ban.

A The New Saints a kupaszezonban összesen már 4 gólnál járó csatára, Michael Wilde a klub hivatalos honlapjának és más walesi hírportáloknak is nyilatkozott. Az interjúkból nemcsak az derül ki, hogy a támadó - aki csupán a második, aki walesi csapat színeiben európai kupamérkőzésen mesterhármast ért el – szeretné megvásárolni emlékezetes estéjének meccslabdáját, hanem klubunkkal kapcsolatban is beszélt. A Vidi legyőzését újabb nagy lépcsőfoknak találná, valamint reményét fejezte ki, hogy sikerül majd betalálnia kapunkba is, ám biztos benne, hogy komoly ellenállásba ütközik majd.

A TNS edzője, Craig Harrison elmondta, hogy a B36 legyőzése egyben azt jelenti, hogy két és fél éve senki nem tudta őket legyőzni hazai pályán, ami nagy önbizalmat adhat a Videoton FC elleni találkozóra.

A párharc első felvonása képernyőre kerül hazánkban is, a Duna TV közvetítése 19:45-kor kezdődik.

Szerző: Guber Péter

Fotó: tnsfc.co.uk

További hírek