TUDÓSÍTÁS

Döntetlen az őszi szezon rangadóján

Scsepovics első NB I-es góljával egészen a 83. percig vezettünk, akkor azonban Djuricin talált a kapunkba, ezzel kialakítva az 1-1-es végeredményt.

Szerda este a felcsúti Pancho Arénában került megrendezésre az őszi szezon egyik legnagyobb rangadója, melyen a 2015-ös bajnok Vidi fogadta a 2016-os bajnok Ferencvárost. Csapatunk vezetőedzője három helyen változtatott az Újpest elleni kezdőcsapaton. Fejes, Oliveira és Feczesin helyett Fiola, Varga és Scsepovics kaptak helyet a kezdő tizenegyben.

Nem estek egymásnak a két együttes játékosai, óvatosan kezdett mindkét csapat. Böde Dániel mindössze 13 percet töltött a pályán, sérülés miatt kellett lecserélni az FTC támadóját. A helyére beálló Cukic bő 5 perccel később 20 méterről tekert kapura, Kovácsik óriási bravúrral védte a bal felső sarokba tartó labdát. Az újabb helyzetre a 33. percig kellett várnunk, ekkora egy szép kontra végén Géresi 15 méterről, ballal lőtt kapu fölé.

A 38. percben Djuricin is kapu fölé lőtt, majd egy perccel később Dibusz védte Lazovics lapos lövését. Viszonylag kevés helyzet, de nagy küzdelem jellemezte az első 45 percet.

A második félidőben - melyre Pátkai már nem jött ki, helyére Oliveira állt be - korán megszereztük a vezetést. Az 53. percben Géresi volt nagyon erőszakos, 15 méterről kapura tekert, Dibusz védett, a kipattanóra "Küsü" érkezett, közben azonban szabálytalankodtak vele, Andó-Szabó határozottan a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Scsepovics állt, és szerb támadónk nagyon magabiztosan értékesítette a 11-est, megszerezve ezzel első NB I-es gólját (1-0).

A 60. percben tovább növelhettük volna előnyünket, de Lazovics közelről a kapu mellé fejelte a labdát Nego beadását követően. Nyolc perccel később Seungwoo tekert a jobb szélről kapu elé, ahol érkezett Djuricin, közeli fejesét nagy bravúrral védte Kovácsik. A 72. percben Lazovics-Oliveira-Scsepovics volt a labda útja, a nézők egy nagyszerűen felépített támadást láthattak, azonban szerb támadónk nem tudta maga elé tenni a labdát, így pedig oda lett a lehetőség, hiszen a visszaérkező ferencvárosi védők tisztázni tudtak. Két perccel később Kovácsiknak kellett hatalmas bravúrral védenie egy közeli lövést.

A találkozó utolsó 20 percében mezőnyfölényt harcolt ki a Ferencváros, melyet a 83. percben a legaktívabb ferencvárosi támadó, Djuricin váltott gólra. Egy szabadrúgást követően nem sikerült felszabadítanunk, a labda a szerb és horvát felmenőkkel rendelkező, de osztrák állampolgárságú támadó elé került, aki 15 méterről, a bal szélről tekert a kapunkba (1-1).

Az utolsó percekben már egyik kapu előtt sem alakult ki komolyabb gólszerzési lehetőség, így 1-1-es döntetlen született a jó iramú rangadón. Csapatunk szombaton a Budapest Honvéd otthonába látogat.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek