A HÓNAP LEGJOBBJAI

December a vidisek hónapja volt

Decemberben Bartosz Grzelak lett a hónap edzője, Tóth Balázs pedig a hónap játékosa és a hónap védése díjat is kiérdemelte.

A Magyar Labdarúgó Szövetség minden hónapban díjazza az OTP Bank Liga NB I legjobbjait négy kategóriában. A decemberi díjakat látva mondhatjuk, hogy december a vidisek hónapja volt, ugyanis a díjak 75%-a, összesen három csapatunkhoz került.

A hónap edzőjének Bartosz Grzelakot választották. Az indoklásban szerepel, hogy csapatunk az NB I-ben egyedüliként nyerte meg az összes decemberi bajnoki meccsét.

A hónap játékosa és a hónap védése díj egyaránt Tóth Balázshoz került. Kapusunk decemberben 270 játékperce alatt mindössze egy gólt kapott, 18 védést mutatott be, és az ellenfelek ezen a három mérkőzésen összesen 4,25-ös xG-t hoztak össze, ami azt jelenti, hogy 3,25 góltól mentette meg csapatunkat, azaz abszolút nyerőember volt a kapuban.

A legszebb védése pedig a Paks elleni bajnoki 56. percében, 2-0-s állásnál bemutatott hárítása volt, amikor Papp Kristóf szöglet utáni fejesét hárította bravúrral.

Vezetőedzőnk és kapusunk a díjakat a ZTE FC elleni, múlt szombati bajnoki után vehette át az MLSZ munkatársától és az M4 Sport riporterétől.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek