INTERJÚ

Dárdai: "Természetesen figyelemmel kísérem a Vidi szereplését"

Három-négy gól különbség volt a két csapat között, más kérdés, hogy ez sajnos nem jött ki - mondta a Hertha BSC-nél dolgozó, korábbi 61-szeres válogatott labdarúgó, aki a helyszínen tekintette meg a csütörtöki EL-selejtezőt.

2-1-re nyert a Vidi a Mladost Podgorica ellen, ám nem ígérkezik könnyűnek a visszavágó. Hogy tetszett az összecsapás?

Elég rosszul indult sajnos a Vidi számára a meccs, de aztán ritmust tudtak váltani és még az első félidőben megfordították az eredményt. A két csapat között legalább három-négy gólnyi különbség van, sajnálom, hogy ez végül nem jött ki a csütörtöki találkozón. Az viszont mindenképpen nagyon pozitív dolog, hogy sokan szurkoltak a helyszínen, a hangulatra nem lehetett panasz.

Minek köszönhető, hogy a Sóstói Stadionban, egy Európa Liga-mérkőzésen találkozunk?

Július 22-ig szabadságon vagyok, és három és fél hetet töltünk Siófokon. Tudtam, hogy lesz Székesfehérváron mérkőzés, és mivel mindhárom fiam futballozik, adta magát, hogy eljöjjünk, élőben láthatták legalább egy kicsit, hogy milyen a mai magyar foci. 

Mennyire kíséred figyelemmel a hazai labdarúgást és azon belül a Videoton FC szereplését?

Természetesen az egész magyar futballt követem, magyar tv-adókat is tudok nézni otthon, úgyhogy nem maradok le semmiről. Tavaly pedig elég sokszor találkozhattam a Vidi nevével, hiszen remek eredményeket értek el az Európa Ligában. Volt válogatott csapattársam, Torghelle Sándor miatt is figyelemmel kísérem a fehérvári focit. Ezen kívül természetesen a Pécs és a Fradi meccseit szoktam nézni.

Ahogy említetted, tavaly kiváló sorozatot produkált a csapat a nemzetközi porondon, tavasszal viszont új edzővel, egy sokkal támadóbb felfogású Vidit láthattak a nézők. Hozzád melyik stílus áll közelebb?

Mindig az adott keret határozza meg, hogy milyen focit képes játszani egy csapat. A Sousa-féle csapat másban volt jó mint a mostani, de az mindig az aktuális vezetőedző feladata, hogy megtalálja a legütőképesebb gárdát. A lényeg, hogy a végén eredményes legyen, mindent ez határoz meg.

Pontosan mi a munkád a Hertha BSC-nél, és hogy tervezed, továbbra is ott éltek majd a családdal? 

Ifjúsági koordinátorként dolgozom a Hertha utánpótlás csapatainál, az U8-U15 közötti korosztályokkal foglalkozom. A klub mögöttem áll, számítanak a munkámra, tehát egyelőre mindenképp ott tervezem a jövőt, és nagyon élvezem is azt amit csinálok, közben pedig rengeteget tanulok.

Edzőként könnyebb az élet vagy játékosként volt az?

Érdekes, de sokszor úgy érzem, profiként könnyebb dolgom volt mint most, hiszen ha végeztem az adott napi edzéssel vagy edzésekkel, volt egy kis szabadidőm. Most reggel elmegyek, este érek haza, csak egy ebéd erejéig szakadok el a pályáktól, amit minden nap a feleségemmel fogyasztok el. Szerencsére mindhárom fiam a Herthánál focizik, így legalább őket folyamatosan láthatom.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek