Csütörtökig még licitálhat a közös Fradi-Vidi melegítőkre

A Ferencváros és a Videoton FC játékosai közösen népszerűsítik az Országos Kéktúra programot.

Nem mindennapi sport-összefogásnak lehettek tanúi a nézők az idei Ligakupa-döntőn. Az akcióval a résztvevő szervezetek nem csak egy közügyet támogattak, hanem a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSz) kezdeményezése mellé állva a rászorulókat is segíteni kívánják.

Az akció során az Országos Kéktúra programot népszerűsítette a Vidi és a Ferencváros. A Kéktúra egy eszköz ahhoz, hogy a természetjárás ázsiója növekedjen hazánkban. A Kéktúra fejlesztésének az a célja, hogy magasabb szintre kerüljön egy nemzeti márka és ezen keresztül maga a hazai természetjárás is. Az MTSz célja, hogy a természetjárás a lehető legtöbb ember számára élményt adó szükségletté váljon hazánk legszebb tájain. A Kéktúra közügy: olyan időtöltés, amely elsősorban a gyermekes és gyermektelen fiatal családoknak jelenti a megfizethető kikapcsolódást. Az útvonalat végigjárva a rendszeres sportoláson túl képet kaphatunk hazánk életéről, fejlődéséről, megismerhetjük mindennapjait, történelmét, föld- és vízrajzát, állatvilágát és természeti szépségeit.

Az egyedi ruhadarabokból 5-5 darabot a Fradi és a Vidi játékosai dedikáltak, ezekre május 2-ig lehet licitálni a Vatera oldalain. Az árverésen befolyt összeget az FTC a Nem Adom Fel Alapítvány részére ajánlja fel, míg a Videoton FC a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot segíti majd az adománnyal.

Az árveréseket az alábbi linken tekinthetik meg szurkolóink:
- Torghelle Sándor dedikált melegítőfelsője
- Tóth Balázs dedikált melegítőfelsője
- Nikolics Nemanja dedikált melegítőfelsője
- Kovács István dedikált melegítőfelsője
- Marco Caneira dedikált melegítőfelsője

Az MTSz ezúton is szeretne köszönetet mondani a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Nike Magyarország Kft., a Ferencvárosi TC, a SportTV, a Nemzeti Sport, a Vatera.hu és a Videoton FC részére, hogy lehetővé tették az Országos Kéktúra népszerűsítését, valamint a jótékonysági akciót.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Burger Barna

További hírek