VIDEOTON FC - SPORTING CP 3-0 (3-0)

Csoda a Sóstói Stadionban!

Aki erre a mérkőzésre nem jött ki, az örökre bánni fogja. Csodálatos hangulat, remek mérkőzés, nagy győzelem!

Történelmi jelentőségű mérkőzésre készült a Vidi és az egész város is, hiszen a Sporting ellen debütált hazai pályán csapatunk az EL-csoportkörében. A várakozásoknak megfelelően szinte megtelt a Sóstói Stadion. A játékosokat olyan bicskei és felcsúti általános iskolás lányok és fiúk kísértek a pályára, akik a Real Madrid és a Puskás Akadémia közös szociális sportiskolai programjának, a RealTanodának résztvevői.

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, de a hangulat már ekkor fantasztikus volt, köszönhetően az RBD-nek, a szurkolói csoport ugyanis szenzációs, egész stadionos élőképpel készült. Hat-hét percnyi játék után fokozatosan átvette a kezdeményezést csapatunk, fokozódó mezőnyfölényünk pedig a 16. percben érett góllá. Történt ugyanis, hogy egy remek kisszöglet-kombináció után Oliveira adott középre, Nikolics pedig az ötös sarkáról fejelt kapura. Ezt a kísérletet még bravúrral védte a portugálok kapusa, a kipattanóra azonban Vinícius érkezett és közelről a kapuba lőtte a labdát (1-0). Két perccel később Rojo életerős lövését védte Bozsovics, majd újabb 2 perccel később már két góllal vezettünk. Ezúttal Walter Lee iramodott meg a jobb szélen egy szép cselt követően, majd pontos középre adását Oliveira védhetetlenül fejelte a Sporting kapujába (2-0). Félórányi játékot követően a vendégek portugál vezetőedzője, Sá Pinto cserére szánta el magát, és pályára küldte a csapat holland gólgyárosát, Van Wolfswinkelt, így már két támadóval próbálták rohamozni a kapunkat. Ennek köszönhetően egyre szellősebb lett a vendégek középpályája, az újabb fehérvári gólt azonban egy hatalmas védelmi hiba előzte meg: az egyik portugál védő röviden passzolta haza a kapusának a labdát, erre lecsapott Nikolics, és 16 méterről hidegvérrel vette be a vendégek kapuját (3-0). A félidő hátralévő részében taktikusan őriztük előnyünket, eközben pedig a lelátón fantasztikus hangulat uralkodott, tízezer ember hullámzott.

A szünetben újabb cserével próbálta Sá Pinto felrázni gödörben lévő csapatát, ez azonban nem sikerült. A portugálok átlövései nem okoztak veszélyt kapunkra. Az 58. percben Van Wolfswinkel öt méterről lőtt kapu mellé hatalmas helyzetben. Aztán Bozsovics pillanatai következtek: a 65. percben Viola 8 méterről leadott lövését kellett bravúrral hárítania, majd egy perccel később Jeffren Suárez célozta meg 18 méterről a bal alsó sarkot, kapusunk azonban parádés mozdulattal tornázta ki a labdát. A 73. percben aztán ismét nagyot hibázott a vendégek védelme, egy újabb rossz hazaadásra csapott le Nikolics, ezúttal azonban a portugálok kapusa az utolsó pillanatban tisztázni tudott. A 82. percben Tóth bombázta kapu fölé a Sándor György által lekészített labdát. A mérkőzés végén már csak ívelésekkel próbálkoztak a portugálok, azonban Bozsovics remek ütemben mozdult ki a beadásokra. A 88. percben Stopirát hordágyon kellett levinni a pályáról. A 92. percben Vinícius keretbe foglalhatta volna a mérkőzést, Mitrovics beadásáról maradt le egy hajszállal.

Csapatunk óriási mérkőzésen, remek játékkal mutatkozott be hazai környezetben az EL-csoportkörében. Győzelmünk ilyen arányban is teljesen megérdemelt, és mivel a csoport másik mérkőzésén 2-2-es döntetlen született, így jelenleg a második helyen állunk, egy ponttal a Genk mögött.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek