IGAZOLÁS

Bohdan Melnyik a Vidiben folytatja pályafutását!

A 27 éves, védőként és középpályásként is bevethető játékos 166 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött érkezik csapatunkhoz.

Bohdan Melnyik 1997. január 4-én született az ukrajnai Volodimirben. Szülővárosában kezdett el futballozni, majd 17 évesen igazolt az FK Vorszkla Poltavába, ahol az U19-es és a második csapaton keresztül vezetett az útja az élvonalbeli első csapatig. Itt bemutatkozott az ukrán első osztályban, majd 2017-ben Kisvárdára igazolt. Hét és fél éven keresztül erősítette a szabolcsiakat, ez idő alatt 166 NB I-es mérkőzésen (ami kisvárdai klubrekordnak számít) lépett pályára, ezeken tíz gólt szerzett és nyolc gólpasszt osztott ki.

Tevékeny részese volt a Kisvárda 2021/2022-es bajnoki ezüstérmes szezonjának és első nemzetközi kupaszereplésének, 2022 nyarán négy Európa Konferencia Liga-selejtezőn lépett pályára. A 2023/2024-es szezonban 23 NB I-es bajnokin erősítette a várdaiakat, többször ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is. A jobbhátvédként és védekező középpályásként egyaránt bevethető játékos korábban pályára lépett hazája U16-os és U19-es válogatottjában is.

"Nagyon örültem a Vidi megkeresésének, sok jót hallottam a klubról és az elmúlt bő hét évben számos mérkőzést is játszottam a Fehérvár ellen. Nagyon motivált a lehetőség, tudom, hogy itt minden adott a sikeres szerepléshez, kiváló az infrastruktúra, remek a szurkolótábor és a város is tetszik, itt fogunk élni a feleségemmel és a kisfiunkkal. Természetesen a nemzetközi kupaszereplés lehetősége is nagyon motiváló volt számomra, ez is szerepet játszott a döntésemben. Mindenképp fejlődni szeretnék mint játékos, és amit biztosan megígérhetek, hogy mindig nagy szívvel fogok pályára lépni és megpróbálom kihozni a maximumot magamból. Már nagyon várom, hogy a felkészülés elején találkozhassak az új csapattársaimmal!" - nyilatkozta honlapunknak a szerződés aláírása után Bohdan Melnyik.

Bohdannak sok sikert kívánunk piros-kék mezben!

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek