Bátor csapat érkezik a Vidihez

Szombaton, a Monicomp Liga 24. fordulójában, csapatunk a Lombard Pápa gárdáját fogadja. 

Monicomp Liga középmezőnyébe tartozik, azon ritka csapatok közé, amelyek formája állandó volt a bajnokság során. A pápaiak a szezon első felének zárásakor, illetve még tavaly játszott utolsó meccsüket követően is a 7. helyen álltak – és ott állnának most is, ha nem kapnak ki a legutóbbi hétvégén, hazai pályán, a Honvédtól.

Fura paradoxon, de az, hogy meglepő eredményt játszik, egyáltalán nem idegen az összteljesítményét tekintve kiegyensúlyozott Pápától. ha csak a tavaszi mérkőzéseit nézzük, a váratlan eredmények közé sorolhatjuk a ZTE legyőzését, vagy a kecskeméti sikert is.

A Lombard nyíltsisakos, bátor játékának jellemzője az is, hogy a bunkerfutballt hírből sem ismerő, a hazai élvonal egyik legmegbízhatott kapusával rendelkező csapatnál csak a Kecskeméti TE és a Szolnoki MÁV kapott több gólt a Monicomp Ligában.

Ha, már Szűcs szóba került, emeljünk ki a mezőnyből, a támadók közül is egy ászt: a tízgólos Goran Maricsnál a Monicomp Ligában csak a kaposvári Oláh Lóránt, illetve természetesen a gólkirályjelölt Andre Alves büszkélkedik több találattal.

A 27 éves szerb támadó a „Pápa Bojan Djordjica”: Újvidéken született, de bejárta (ha nem lenne suta szó: befutballozta) fél Európát. Tizenöt évesen Spanyolországba szerződött, ahol játszott a Compostela, az FC Barcelona és a Celta Vigo utánpótlás-csapatában is. Felnőttként a Celta Vigóban egy meccse volt, a Barca B-ben viszont végigfutballozta a 2008-2009-es szezont, 30 meccsen 11 gólt szerzett az éppen Marics érkeztekor Pep Guardiolát váltó Luis Enrique csapatában. A spanyol ligán kívül próbálkozott Angliában, a Norwichnál is, egyéves szerződést kapott, de alig játszott. Azelőtt, hogy Pápára igazolt, fél évet a baszk Real Unionban futballozott, a Segunda División B-ben, a tulajdonképpeni spanyol harmadosztályban.

További hírek