ELLENFÉL-LES

Az ukrán negyedik helyezett ellen játsszuk utolsó ausztriai felkészülési mérkőzésünket

Keddi ellenfelünk az Európa Liga harmadik selejtező körében fog bekapcsolódni a nemzetközi küzdelmekbe.

Az FK Zorya Luhansk történetének egyik legsikeresebb szezonját tudhatja maga mögött. Az 1923-ban alapított klub az ukrán bajnokságban a negyedik helyen végzett, ezzel pedig indulási jogot szerzett az Európa Ligában, melyhez a harmadik selejtező körben fognak csatlakozni. Egy évvel korábban a hetedik helyen végeztek az ukrán élvonalban, és akkor is részt vehettek az EL küzdelmeiben. Nem kis meglepetésre egészen a play-off-ig meneteltek. Albán és norvég csapatot búcsúztattak a 2. és a 3. körben, végül a holland Feyenoord parancsolt megálljt az ukránoknak, egy kifejezetten izgalmas párharc végén. Ukrajnában 1-1-es döntetlennel zárult a meccs, míg Hollandiában 4-3-ra nyert a hazai együttes, így 5-4-es összesítéssel búcsúztak az ukránok.

Az FK Zorya keretének becsült értéke 20 millió euró. Legértékesebb játékosuk a 25 éves ukrán Dmytro Khomchenovsky. A keretben csupán egy horvát, egy grúz, egy szerb idegenlégiós található, rajtuk kívül valamennyi futballista ukrán.

Az FK Zorya elleni felkészülési meccsünk kedden 17:30-kor kezdődik, melyről természetesen ezúttal is online-közvetítéssel jelentkezünk honlapunkon.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek