MAGYAR KUPA

Az MLSZ szerint 18.30-kor dől el, hogy lesz-e Vidi - Vác kupameccs

Függetlenül attól, hogy milyen információk érkeznek Vácról, csapatunknak az utolsó pillanatig úgy kell készülnie, hogy nem marad el a találkozó.

Az utolsó pillanatig úgy kell készülnünk a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésre, hogy az ellenfél megjelenik és nem marad el a találkozó. Ez azt jelenti, hogy a játékvezetőnek meg kell várnia a 18 órát, majd a kötelező 30 perc várakozási időt függetlenül attól, hogy esetleg már korábban olyan információk birtokába jut, hogy a váci játékosok nem érkeznek meg a Sóstói Stadionba.

"A fejlemények alapján a játékvezető valószínűsítheti, hogy adott esetben elmarad a mérkőzés, de véglegesen nem mondhatja ki. Kötelezően várnia kell 30 percet, és akkor írhatja le a jegyzőkönyvbe, hogy a mérkőzés elmarad, mert a vendégcsapat nem jelent meg - amennyiben így történik. Tehát minden olyan tényezőtől függetlenül ez a menetrend, ami egyébként már arra utal korábban, hogy nem lesz meccs. Ilyen lehet például, hogy a szabályok szerint a kezdés előtt minimum 35 perccel mindkét csapatnak le kell adnia az igazolásokat, és ez mégsem történik meg. Tehát ha például az egyik fél papírjai még 15 perccel a mérkőzés előtt sincsenek ott, akkor lehet arra következtetni, hogy nem valósul meg a találkozó, de biztosan nem lehet kijelenteni. A vendégcsapat késedelmes érkezésével kapcsolatos teendőkről a hatályos versenyszabályzat rendelkezik" - tájékoztatta a vidi.hu-t a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársa.

Amint arról korábban hírt adtunk, ha elmarad a Vác elleni Magyar Kupa összecsapás, a Puskás Akadémia FC-vel játszunk edzőmérkőzést. Kíváncsiak voltunk néhány fontos részletre, ha ez a forgatókönyv valósulna meg.

"Az edzőmérkőzést bejelentették az MLSZ-hez, azzal a feltétellel, hogy elmarad a Videoton FC - Dunakanyar-Vác MK negyeddöntő. Megtörtént a hivatalos játékvezető küldés is, ami szerint a Videoton FC - Puskás Akadémia FC barátságos mérkőzésen a Videoton FC - Dunakanyar-Vác találkozóra kijelölt tartalék játékvezető fújja majd a sípot, az asszisztensek személye változatlan lesz a Magyar Kupa meccsre kijelöltekhez képest. Amíg nem válik hivatalossá, hogy elmarad a Videoton FC - Dunakanyar-Vác mérkőzés, addig - jelen esetben - a Puskás Akadémia FC játékosai egyébként nem léphetnek pályára bemelegítés céljából sem" - tette hozzá forrásunk.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a szövetség hivatalos, ám nem jogerős döntésének értelmében a szombati Dunakanyar-Vác - Videoton FC mérkőzést 3-0-ás eredménnyel csapatunk kapta, így amennyiben ma este nem marad el a Vidi - Vác visszavágó, 3-0-ás előnyből indulunk. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek