ELLENFÉL-LES

Az idei szezonban csak a Vasas és a Paks tudta legyőzni a Fradit saját pályáján

A zöld-fehérek keretében több változás is történt az elmúlt hónapokban, a tavaszi szezont egy debreceni döntetlennel kezdték.

A Ferencváros a téli szünetet a tabella negyedik helyén töltötte, és ez az első tavaszi forduló után sem változott. Thomas Doll együttese az eddigi 20 forduló alatt 31 pontot gyűjtött, 8 győzelem, 7 döntetlen és 5 vereség a mérlegük, 34 gólt lőttek és 27-et kaptak. Legeredményesebb játékosuk Marco Djuricin, aki 8-szor talált az ellenfelek hálójába. Hazai pályán 10 meccsből 5-ször gyűjtötték be a három pontot, csak a Vasas és a Paks tudott győztesen távozni a Groupama Arénából.

A januári-februári felkészülés alatt 7 meccset játszottak a zöldek, 3-szor nyertek (Tevel 23-1, BKV Előre 5-0, Tatran Presov 2-1), 3-szor kikaptak (Zemplín Michalovce 0-1, Rapid Wien 0-1, Slovan Liberec 2-3) és egyszer ikszeltek (Sparta Praha 0-0). 

Elég nagy mozgás volt az öltözőben a szünet alatt, 6-an érkeztek (Bognár István, Botka Endre, Julian Koch, Amadou Moutari, Janek Sternberg, Kleinheisler László) és 6-an távoztak (Busai Attila, Csilus Ádám, Gyömbér Gábor, Nagy Dominik, Pintér Ádám, Cristian Ramírez) a klubtól.

Az előző fordulóban a DVSC vendégeként léptek pályára, a végeredmény 0-0 lett. A következő játékosok kaptak lehetőséget azon a találkozón: Dibusz - Botka, Dilaver, Leandro, Koch (Hüsing), Hajnal (Ryu), Kleinheisler, Moutari (Lovrencsics), Sternberg, Radó, Böde. 

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek