ELLENFÉL-LES

Az év meccsére készülnek a lilák

A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján Újpesten lépünk pályára. A fővárosi csapattal negyedszer találkozunk ebben a szezonban, eddig mindig nyertünk.

Egygólos előnyből kezdjük kedden 18.00-kor Újpesten a Magyar Kupa-elődöntő második meccsét, miután három héttel ezelőtt - Gyurcsó góljával - 1-0-ra győztünk Székesfehérváron. A lila-fehérek a Ligakupából már kiestek, a bajnokságban pedig a hetedikek, 14 pontra vannak a dobogótól és 17-re a kieső helyektől 5 fordulóval a vége előtt, tehát egyetlen esélyük maradt arra, hogy idén valamilyen címet nyerjenek: le kell győzniük a Vidit, majd a döntőben is diadalmaskodni. Ennek megfelelően készülnek a mai találkozóra, pokoli nehéz 90 (vagy 120) perc vár ránk!

Az Újpest a Budaörs (3-1), a Himesháza (13-0), a Haladás (2-0), az Ajka (1-1, büntetőkkel 5-3) és a Gyirmót (0-0, 4-0) legyőzésével jutott az elődöntőbe, a korábbi öt párharcban (6 meccsen) mindössze két gólt kaptak tehát. 

A Magyar Kupa mellett a bajnokságban már kétszer találkoztunk idén, ősszel 2-0-ra győztünk Sóstón, tavasszal 1-0-ra a Szusza Ferenc Stadionban. 

Az MK-elődöntő első meccsének összefoglalója

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek