Az előző idényben a MOL Magyar Kupa döntőjéig menetelő Paksi FC ellen kezdjük a bajnokságot

Távozott ugyan Paksról Ádám Martin gólkirály, azonban a góllövés tudományát nem felejtették el a paksiak: a nyári felkészülési meccseken összesen 52 gólt szereztek a paksi futballisták. 

A 2022/2023-as szezon első NB I-es bajnokiját az ellen a Paksi FC ellen játsszuk vasárnap 18 órakor idegenben, amely együttes ellen a 2021/2022-es szezon zárómérkőzését vívtuk május 14-én a MOL Aréna Sóstóban. Mindössze két és fél hónap telt el tehát a két csapat legutóbbi találkozása óta, mégis nagy változásokon ment át a paksi együttes, elég ha csak kiemeljük, hogy Bognár György vezetőedzőt Waltner Róbert váltotta, valamint távozott a 31 találattal gólkirályi címet szerző Ádám Martin is. 

11 edzőmeccset játszott nyáron a Paks, kilencet megnyert, kétszer pedig döntetlen született. 52 gólt rúgott és csak 12-t kapott vasárnapi ellenfelünk.

A Paksi FC június közepén kezdte el a felkészülést az új szezonra, rögtön két gólzáporos edzőmeccset is lejátszottak a zöld-fehérek a felkészülés elején. Először a Kecskéd otthonában nyertek 12-0-ra, majd Ercsiben meg sem álltak 17-0-ig. Néhány nappal később aztán a Siófok már nehezebb ellenfélnek bizonyult, de végül az NB II-es együttest is sikerült legyőzniük 3-2-re. A negyedik edzőmeccsüket a DAC otthonában játszották és a felvidéki csapat ellen is nyertek 3-1-re. Először az ötödik felkészülési mérkőzésen botlott Waltner Róbert csapata, a Szeged ellen 2-2-es döntetlen született Pakson. A III. Kerületet a DAC-hoz hasonlóan 3-1-re győzték le, majd Szlovéniába utaztak edzőtáborozni Harasztiék. A montenegrói élvonalban szereplő FK Arsenal Tivat ellen magabiztos 5-2-es sikert ért el a Paks, a Sparta Praha ellen 1-1-es döntetlen született, míg a szintén a cseh élvonalban szereplő SK Sigma Olomouc ellen kétgólos hátrányból sikerült 3-2-re nyernie vasárnapi ellenfelünknek. Utolsó két felkészülési edzőmeccsét is behúzta a Paks, a Kozármislenyt 2-1-re, míg a PMFC-t 2-0-ra győzte le. Elmondható tehát, hogy jól sikerült a paksiak felkészülése, 11 edzőmeccsből kilencet megnyertek, kétszer pedig döntetlen született. A gólkülönbség 52-12, vagyis hiába távozott Ádám Martin, a Paksi FC nem felejtette el a góllövés tudományát. 

Nyári játékosmozgás Pakson: öt érkező - négy távozó

ÉrkezőkBőle Lukács (Budapest Honvéd), Debreceni Zalán (Szombathelyi Haladás), Dezamits Dominik (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (Újpest, szabadon igazolhatóként), Varga Barnabás (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönből visszatérnekBognár Dávid (Kazincbarcika), Kelemen Dávid (FK Csíkszereda – Románia), Lorentz Márton (BFC Siófok)

TávozókÁdám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Bognár István (MTK Budapest, legutóbb kölcsönben Arisz Limassol – Ciprus), Medgyes Sinan (MTK), Pethő Bence (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe távozók: Borsos Vilmos (diósgyőri kölcsön után Dorog), Debreceni Ákos (szegedi kölcsön után BFC Siófok), Dezamits Dominik (Mosonmagyaróvár), Nyári Patrik (III. Kerületi TVE-kölcsön után BFC Siófok)

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek