Az álmot folytatná a Vidi, a hazaiak magabiztosak

Mindkét együttes képviselői találkoztak az újságírókkal, a mieink 20.30-tól edzettek a keddi visszavágó helyszínén.

Idén nyáron immár a negyedik alkalommal játszik BL-meccset a Vidi idegenben. Az eddigi menetrendhez hasonlóan telt a mérkőzést megelőző nap, ahogy beszámoltunk róla, 10.00-kor indult Budapestről a csapatot szállító repülőgép, 12.15-kor érkezett Athénba, majd a szállás elfoglalását, az ebédet és a délutáni pihenőt követően részünkről Marko Nikolics sajtótájékoztatója következett, akit ezúttal Loic Nego kísért el a sajtószobába.

"Nagyon fontos szakaszába léptünk a nyárnak, hiszen a BL rájátszásában vagyunk. Sokszor elmondtam már, az álmunk, hogy a legjobb sorozat csoportkörébe jussunk. Már arra is nagyon büszkék lehetünk, hogy az EL-csoportkör biztosan megvan, de az igazi a Bajnokok Ligája lenne. Nagyon jó csapattal találkozunk, ezt mindenki láthatta egy héttel ezelőtt. Remek szurkolóik vannak, de nekünk is élvenzünk kell a hangulatot, amit várhatóan teremtenek. Hiszünk magunkban, bízom a játékosaimban" - mondta vezetőedzőnk.

Loic Nego is kiemelte, tudjuk, hogy miért érkeztünk, tovább akarunk jutni. A sok néző pedig abszolút inspirálóan hathat a Vidire is kedd este. (Játékosunkkal hosszabb interjút láthatnak honlapunkon kedden!)

20.30-tól már a keddi meccs helyszínén gyakoroltak a játékosok. A valóban impozáns stadionba 68 ezren férnek be, a szervezők 40-45 ezer nézőre számítanak, a hangulatra tehát biztosan nem lesz panasz. Csapatunk edzésének első 15 perce volt nyilvános a média számára, ezekben a percekben a bemelegítést láthatták az újságírók és a tv-társaságok kamerái. 

A hazaiak magabiztosan várják a meccset

Délután - amíg a Vidi a szállodában pihent - a hazaiak részéről Marinos Ouzounidis vezetőedző és Konstantinos Galanopoulos középpályás találkoztak az újságírókkal a Spiros Louis Olimpiai Stadionban. Az AEK mestere többek között azt mondta: "Nem lehetünk kényelmesek, 100 százalékot kell nyújtanunk, nem bízhatunk az ellenfél hibáiban. Az első meccsen voltak figyelmetlenségeink, egyet ki is használt az ellenfél, most nem szabad ilyen lehetőségeket adnunk nekik."

A transfermarkt.de oldal által 2,5 millió euróra taksált 20 éves görög játékos szerint a meccs esélyesi ők. 

"Úgy érzem, 100 százalékban tőlünk függ a továbbjutás kérdése. Remélem, tudjuk majd kezelni a helyzetet, és komolyabb megpróbáltatások nélkül lépünk a BL-csoportkörbe. A nemzetközi kupában szerzett rutinunk is segíthet ebben, és persze a szurkolóink is. Az európai meccsek mások, mint a bajnokik. Sokkal inkább fel vagyunk dobva ilyenkor, hiszen ezek ritka alkalmak, ez a Bajnokok Ligája, mindent megteszünk, hogy mi jussunk tovább" - fogalmazott a középpályás.

Szerző: Molvidi.hu

Fotó: molvidi.hu

További hírek