A Vidi harcosai az Európa Ligában folytatják

Az athéni 1-1-es döntetlennel, 3-2-es összesítéssel az AEK jutott a BL csoportkörébe. Csapatunk remekül játszott a visszavágón is, de nem tudtuk a hosszabbítást kicsikarni, így szeptembertől jön az Európa Liga.

Együttesünk Athénban lépett pályára kedd este a Bajnokok Ligája-rájátszás visszavágóján. Az első mérkőzést Budapesten az AEK nyerte 2-1-re, így előnyből kezdhették a találkozót. A kezdőcsapatunkban egy változás történt, az első meccsen kiállított Huszti helyett Marko Scsepovicsnak szavazott bizalmat Marko Nikolics. Kedd délután elkezdett esni az eső a helyszínen, ami a kezdésre elállt, majd a 30. perc környékén csapott le újra, immár özönvízszerűen.

Danko indította útjára a labdát a nagyjából 40 ezer fanatikus sárga-fekete drukker és a maroknyi Vidi-szurkoló előtt. Az első helyzetecskék a hazaiak előtt adódtak, Hadzic és Juhász is többször helyezkedett remekül a tizenhatosunkon belül. Szinte kétpercenként lőtték be jobbról is, balról is a labdát a kapunk elé a görögök, főleg Mantalos volt elemében.

A 23. percben jött az első lövés, Klonaridis vett le mellel egy felívelt labdát, majd egy pattanás után 20 méterről fölé lőtt. 3 perccel később válaszoltunk, Danko szöglete után Hadzic fejese szállt fölé, úgy hogy egy hazai játékost is érintett a labda. A 30. percben pedig nagyon közel jártunk a vezetéshez: Danko ellen szabálytalankodtak 24 méterre a kaputól, a szabadrúgást a sértett mesterien csavarta el a sorfal fölött, Barkas hatalmas védésel ütötte ki a labdát a léc alól. Az ellentámadás végén Kovácsik védte Simoes löketét, középre ment a labda, de a kipattanóra nem érkezett athéni. A 32. percben Mantalos éles szögből lőtt, Kovácsik megint nagyot védett, közben pedig rákezdett az eső és nagyjából fél óráig megállás nélkül ömlött - jó pár villám kíséretében. A félidő vége előtt Livaja előbb egy szabadrúgást bombázott a sorfalból kirepülő Kovácsba, majd egy csel után 23 méterről tekert a bal felső fölé. 0-0-s állásnál mentek pihenni a játékosok.

Szünetben Pátkai váltotta Nikolovot, a hazaiak nem cseréltek. Alig kezdődött el a második játékrész, amikor előnyhöz jutott az AEK: Fiola rántotta meg Lopes mezét egy beadás után, aki elesett, a lengyel játékvezető pedig büntetőt ítélt. Mantalos kíméletlen volt, óriási erőval lőtt a kapu jobb oldalába, Kovácsik a másik irányba mozdult (1-0).

Az 51. percben Livaja egy szóló után betört a tizenhatosunkon belülre, de Juhász és Stopira együttesen megállította a horvát támadót. 3 perc múlva Fiola beadása pattant majdnem a görög kapuba egy védőről. Az AEK átadta a területet és kontrára játszott, mi pedig köszöntük szépen a lehetőséget és egyenlítettünk. Az 57. percben Danko labdájával Nego indult el a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, kicsit kisodródott, az őt kísérő védő szorításában pedig nem beadni próbált, hanem gyönyörűen a hálóba emelt a kimozduló Barkas fölött (1-1).  

Nagyon felpörgött az addig sem eseménytelen meccs, csapatunk pedig rákapcsolt, hogy legalább a hosszabbítást elérje. 10 perccel az egyenlítés után újra Nego volt a főszereplő. Megint Dankotól kapott labdát, amivel kapura fordult és alig lőtt mellé 17 méterről. A 69. percben viszont Lopes lépett ki, Fiola hatalmasat mentett a tizenhatosunknál! A 71. percben, egy szép Kovácsik-kicsúszás után Scsepovics lövését tolta szögletre a görög kapus. A 74. percben megint kapununknak volt dolga, ezúttal Livaja próbálkozását hatástalanította. Simoes távoli - kaput elkerülő - bombájára Danko válaszolt, aki a tizenhatos széléről az oldalhálóba lőtt. A 79. percben Pátkainak lépett oda Simoes, aki sárgát kapott, Lopes pedig sportszerűtlenség miatt pirosat! Danko szabadrúgását viszont megint védte Barkas. Az AEK egyre többet játszott az idővel, mi próbáltunk gólt szerezni, de sajnos nem sikerült az utolsó percekben helyzetig jutnunk, a görög csapat megőrizte a döntetlent és ezzel a vezetését összesítésben.

A 8 perces ráadás végén az AEK örülhetett, ők jutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, mi az Európa Ligában folytatjuk, aminek sorsolása pénteken 13.00-kor kezdődik. A Vidi remekül játszott mindkét AEK elleni meccsen, de végül a kicsit szerencsésebb csapat, a görög jutott tovább.

Szerző: Molvidi.hu

Fotó: molvidi.hu

További hírek