"Az a cél, hogy fejlődjünk"

Vasárnap az Ekranas ellen kezdi meg szereplését a Videoton FC a spanyolországi Impact Kupán. Paulo Sousát a célokról kérdeztük.

Csapatunk kitűnően játszott idei első edzőmeccsén az FC Basel ellen. A BL-főtáblás svájciak mindössze egy szerencsés góllal győztek ellenünk. A holnap kezdődő Impact Kupán szintén erősebb ellenfelekkel szemben kell majd helytállnia együttesünknek.

- Az eredmény mindig fontos, hiszen minden mérkőzésen a győzelem a célunk. Számunkra azonban a mostani torna legfőbb célja az, hogy fejlődjünk. A játékosoknak nálunk jobb ellenfelek ellen kell játszaniuk, mert csakis így léphetünk előre, és juthatunk el arra a színvonalra, ahol ők vannak. Ha az Impact Kupa mérkőzésein azt fogom látni, hogy a játékosaim hasznosítják azokat a dolgokat, amelyeket az edzéseken tanultunk, gyakoroltunk, akkor már elégedett leszek - mondta vezetőedzőnk a meccs előtti utolsó edzést követően.

Első ellenfelünk a litván Ekranas lesz, amely a FIFA-rangsorban szintén megelőz minket.

- Túl sok információval nem rendelkezünk róluk, de egy bajnokcsapatról van szó, ami sokat sejtet. Egészen biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Mi azonban a saját játékunkra fogunk koncentrálni, azt fogjuk játszani, amit tudunk, és amit most gyakorolni szeretnénk. Reméljük, ez egyben győzelmet is jelent majd számunkra - fogalmaz Paulo Sousa.

Szerző: Szabó Gergő

További hírek