"A cél saját játékunk javítása"

Az Evergrande FC elleni ma esti mérkőzésünk sok meglepetést tartogat. Ezekről kérdeztük Paulo Sousát.

Az, hogy a kínai bajnok ellen játszuk a mai mérkőzést, két napja dőlt el, miután az Impact Kupa egyik csapatát kizárták a szervezők, mert nem álltak ki az egyik meccsen. A kínai bajnokcsapat vezetőivel ezt követően állapodtunk meg a mai mérkőzés megszervezésében.

- A váratlan helyzet és az idő rövidsége miatt videófelvételt sajnos már nem sikerült szereznünk mai ellenfelünkről, így bizonyára lesznek olyan helyzetek, amelyekre a meccsen kell majd reagálnunk. Ez azonban kifejezetten jó dolog, hiszen így ezeket a szituációkat is megtanuljuk kezelni. Annyi azonban biztos, hogy a kínai csapat játékosai rengeteget fognak futni, szóval nagyon hajtós, intenzív meccsre készülünk - fogalmazott vezetőedzőnk.

Az Evergrande nagyon komoly játékosállománnyal büszkélkedhet, így ezúttal is olyan ellenfél ellen lépünk pályára, amely papíron erősebb nálunk.

- A legfontosabb ebben az esetben is az, hogy a saját játékstílusunkat gyakoroljuk. A korábban kielemzett és átbeszélt hibákat javítsuk, és egyénileg és kollektíven is jó döntéseket hozzanak a játékosaim a meccs közben. Az edzésen begyakorolt dolgokat szeretném most is viszontlátni, illetve azt se felejtsük el, hogy már több mint két hete folyik a felkészülés, vagyis az új játékosok is egyre jobban beilleszkednek a csapatba. Ugyanakkor egy ázsia legjobb csapatai közé tartozó együttes ellen egészen biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz - mondta Paulo Sousa a ma este 18 óra 30 perckor kezdődő mérkőzésről, melyet természetesen online közvetítünk majd itt a vidi.hu-n.

Szerző: Szabó Gergő

További hírek