Sousa: "Nehéz meccsre van szükségünk"

Egy nagymúltú, a nemzetközi kupaporondon évek óta jelenlévő együttes ellen lép pályára csapatunk szerdán, de felnövünk a feladathoz!

- A Dinamo Kijev évek óta szerepel Európa különböző kupasorozataiban, nekünk pedig pont erre, ilyen ellenfelekre van szükségünk. Az ukrán együttesnek nagy nemzetközi tapasztalata van, és kitűnő játékosokból áll. Nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük, de nekünk pont erre van szükségünk! Akkor fejlődünk igazán, ha az ilyen csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt, márpedig az előző két mérkőzésen megmutattuk, hogy képesek vagyunk erre - mondta Paulo Sousa.

Természetesen a két csapat edzettségi állapotában is van különbség, ami szintén a mi dolgunkat teszi nehezebbé.

- A Dinamo korábban kezdte a felkészülést, mint mi, vagyis sokkal előrébb tartanak. Ráadásul mi alig két hete edzünk, és a játékosaim pont most vannak abban a fázisban, amikor a szünet után az intenzív edzések következtében - ahogy mondani szokták - elnehezülnek, hiszen az izmok nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ugyanakkor egyértelműen látszik, hogy amiket az edzéseken gyakorolunk, azok a szituációk a mérkőzéseken is előjönnek. Ha ezeket a meccsen is jól fogják tudni megoldani, akkor elégedett leszek. Úgy vélem, kitűnő meccset fogunk játszani a Dinamo Kijev ellen is - fogalmazott vezetőedzőnk.

A Dinamo Kijev ellen január 25-én, szerdán 13.30-kor játszunk. Honlapunk természetesen erről a mérkőzésről is online-közvetítést ad.

Szerző: Szabó Gergő

További hírek