EXKLUZÍV-INTERJÚ

André Alves: "Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy fogok még Magyarországon játszani"

Egykori gólkirályunk a helyszínen tekintette meg az MTK elleni meccsünket, és exkluzív interjút adott a vidi.hu-nak!

- Minek köszönhetjük a látogatásod a Sóstói Stadionban?

Néhány napra Magyarországra érkeztem, mivel Cipruson az ortodox húsvét miatt most szünet van a bajnokságban. Ha pedig már itt vagyok, nem tehettem meg, hogy korábbi csapatom mérkőzésére nem látogatok ki. Nagyon sok szép emlék köt a Videotonhoz és Székesfehérvárhoz, boldog vagyok, hogy itt lehetek az MTK elleni találkozón. Annak pedig külön örülök, hogy győzött a Vidi az MTK ellen.

- Jelenleg az Omónia Nicosia játékosa vagy. Összehasonlítva a ciprusi bajnokságot az NB I-gyel mik a legnagyobb különbségek?

Cipruson jóval nagyobb a hangsúly az erőnléten, míg Magyarországon a technikás focit részesítik előnyben. Az NB I-ben több a technikás labdarúgó, mint Cipruson.

- Mennyire követted nyomon ősszel a Vidi nemzetközi szereplését az Európa Ligában?

Természetesen rendszeresen figyeltem a Vidi eredményeit, és nagyon örültem, amikor a Trabzonspor ellen sikerült kiharcolni a csoportkörbe jutást. Közel állt ahhoz a csapat, hogy a csoportból is továbblépjen. Büszke voltam a Vidire, és arra, amit Európában elértek!

- Nem sajnáltad, hogy már nem lehettél részese a Vidi nemzetközi remeklésének?

Hiszem, hogy Isten vezetésével kerültem Ciprusra. Hogy mit hoz a jövő, azt még nem tudom, ami biztos, hogy három évig még van szerződésem az Omóniával.

- Elképzelhetőnek tartod, hogy valaha még Magyarországon fogsz játszani?

Egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy fogok még Magyarországon játszani. Mindig is második otthonomként tekintettem Magyarországra. Isten útjai kifürkészhetetlenek.

- Családod jól érzi magát Cipruson?

Köszönöm szépen, igen, minden a legnagyobb rendben. Sőt, a feleségemmel most várjuk a harmadik gyermekünket, aki szeptemberben fog megszületni, tehát nagyon boldogok vagyunk!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Kupeczik Krisztián

További hírek