TUDÓSÍTÁS

Megnyertük az MTK elleni rangadót

A mérkőzés elején Mitrovics, a végén Nikolics talált be, izgalmas találkozón tartottuk itthon a három pontot.

A mérkőzés előtt többször is hatalmas zivatar zúdult Székesfehérvárra, de a kezdésre gyönyörűen kisütött a nap, és 20 fokban kezdődhetett a rangadó. A mérkőzés előtt Tóth Balázs csapatkapitány és Kovács István vették át a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma díját Hajnal Csilla felelős szerkesztőtől. Előbbi a "Fejér megye legjobb csapata" címet, utóbbi a "Fejér megye legjobb utánpótlás korú sportolója" elismerést.

Óriási iramban kezdtük a találkozót, és már az 5. percben megszereztük a vezetést. Nikolics száguldott el a bal oldalon, középre adása Kovács mögé jött egy picit, de érkezett Mitrovics, aki a léc alá bombázott! Az első 20 percben végig nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját, Kovács és Gyurcsó próbálkozásai azonban nem értek célba. Az MTK Balajti és Wolfe révén veszélyeztetett, de ezek inkább csak kisebb helyzetek voltak. A félidő vége előtt Nikolics les miatt meg nem adott gólja és Brachi megpattant szabadrúgása volt a legfontosabb esemény az egyik, míg Hidvégi, ugyancsak megpattant lövése a másik oldalon.

Szünetben a Vidi Európában című gyermek rajzpályázat díjkiosztójára került sor, a győztesek Torghelle Sándortól és Hector Sancheztől vehették át a nyereményeket.

A második játékrész első felében Paraiba nagyszerű cseleit és Gyurcsó kapáslövését jegyezhettük fel. A vendégek 20 perc alatt hármat cseréltek, mindent megpróbáltak az egyenlítésért, és többször el is jutottak a kapunkig, Vadnai és Pölöskei is távolról próbálkoztak, sikertelenül. Csapatunkból Álvarez és Nikolics jártak legközelebb a gólhoz, Nikónak pedig a meccs vége előtt nem sokkal sikerült is betalálnia.

A gól után egy perccel Kanta szabadrúgása a kapufát érintve hagyta el a pályát, majd egy ígéretesnek induló, ám helyzet nélkül végződő támadásunk és a két perces hosszabbítás után Bognár Tamás lefújta a mérkőzést.

A győzelemmel 3 pontra növeltük előnyünket a nyomunkban járó MTK-hoz képest, és stabilizáltuk második helyünket a tabellán. Jövő vasárnap Debrecenben lépünk pályára.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek