A Vidi a Pápát fogadja a 24. fordulóban

A Monicomp Liga húsvéti fordulójában – szombaton délután – a Lombard Pápát fogadja a Videoton.

Monicomp Liga, 24. forduló

Péntek:
17.00: Győri ETO - Szombathelyi Haladás
19.00: Újpest FC - Zalaegerszegi TE

Szombat:
15.00: Videoton FC - Lombard Pápa FC
17.00: BFC Siófok - Szolnoki MÁV
17.00: KTE-Ereco - Kaposvári Rákóczi
17.15: Vasas-Híd - DVSC-TEVA
18.00: Budapest Honvéd - Paksi FC

Vasárnap: 
17.30: MTK Budapest - Ferencváros

Véber György csapata legutóbbi mérkőzésén – hazai pályán – szenvedett váratlan vereséget a Honvéd ellen, de ez nem meglepő…

A látszólagos ellentmondás feloldásához elég, ha végignézzük Szűcs Lajosék, a bajnokság második felében játszott mérkőzéseinek eredményeit – talán egyetlen kivétellel, rendre rácáfolt a papírformára a Pápa.

A Lombard a 16. fordulóban – még ősszel – 1-1-es döntetlent játszott Herczeg András Lokijával – a DVSC talán akkor szakadt le véglegesen a Videotontól. Az első „igazi tavaszi” meccsen Szolnokon játszott döntetlent a Pápa – akkor még ez is meglepetésnek számított, bár később kiderült a Szolnok jobb annál, mint amit pontjai száma mutat. Hazai győzelem következett, a dobogóesélyes, a Magyar Kupában is álló ZTE ellen – itt nem csak a 4-3-as siker, de a meccs dramaturgiája is olyan volt, amire felkaphattuk a fejünket. A 19. fordulóban Szombathelyre utazott, a Haladástól kapott ki 1-0-ra a Lombard – ez a kakukktojás, a papírformát igazoló eredmény, bár tény, a szombathelyiek pontokkal a Pápa mögött vannak a tabellán. Újabb hazai döntetlen jött, „csak” egy pont a tavasz elején megtorpant Kaposvári Rákóczi ellen – nyerhető meccs volt. Véber Györgyék egymás után kétszer játszottak otthon, a Rákóczi után a Paksot fogadták, és ki is kaptak 2-1-re – a döntetlen benne volt a mérkőzésben, bár a Paksot illik manapság élcsapatként számítani. Váratlan pontvesztések után váratlan győzelem, a 22. fordulóban Kecskeméten nyert a Paks, pedig a Magyar Kupa-döntőről álmodó KTE ezzel véglegesen maga mögött hagyhatta volna a kiesőzónát. Az idegenbeli siker után újabb hazai vereség zárja a sort, a már említett, Budapest Honvéd elleni 0-1.

A Honvéd viszont, a pápai győzelemmel egy kicsit ellépett a kieséstől fenyegetettektől, de továbbra is annyira szoros a mezőny, hogy a 24. fordulóban sincs tulajdonképpen olyan meccs, amelynek ne lenne tétje a kupaindulás és a bajnoki dobogó, vagy éppen a kiesés elleni harc.

A sort pénteken a Győri ETO-Szombathelyi Haladás, valamint az Újpest FC-Zalaegerszegi TE meccsek nyitják.

Szombaton a koradélutáni meccset a Vidi játssza, majd a Siófokra vár nagy csata: a balatoniak a Szolnokot fogadják, igazi hatpontos meccsen.

Magyar Kupa, elődöntő 1. mérkőzések

Kedd:
18.00: KTE-Ereco - Zalaegerszegi TE

Szerda:
18.00: Kaposvári Rákóczi - Videoton FC

A Kecskeméti TE – Kaposvári Rákóczi találkozó érdekessége, hogy mindkét csapat számára nagyon fontosak a bajnoki pontok: a KTE a kiesés elől menekül, a Rákóczi pedig jelenleg pontelőnnyel harmadik, azaz nemzetközi kupaszereplést érő helyre esélyes. De, mindkét csapat kupaelődöntőre is készül, amelyen továbbjutása esetén klubtörténeti csúcsot érhet el – kérdés, hogy a szakmai stábok hogyan súlypontozzák a Húsvét körüli napokat.

A Videoton vasárnapi veresége után, a Monicomp Ligában a Vasas-Híd büszkélkedik a leghosszabb veretlenségi sorozattal. Komjáti András csapata legutóbb a 15. fordulóban kapott ki, és a hátránya már csak hat, vagy hét pont a nemzetközi kupát érő helyektől. Alkalmasint nem csak bennünk vetődik fel, hogy a Vasas, a Loki legyőzésével tovább szűkítheti ezt a távolságot… Nincs könnyű helyzetben a piros-kékek ellenfele, a Zdenek Scasny lemondása után egyelőre még edző nélküli DVSC-TEVA, amelynek most már bravúrpontok is kellenének ahhoz, hogy a következő szezonban is „európai” csapat legyen.
A Honvéd a legutóbbi két meccsén hat pontot szerzett, ennek ellenére aligha mehet biztosra a tabella 2. helyezettje, a Paks ellen. Kis Károly csapata hangyaszorgalommal gyűjti a pontokat, hétről hétre rácáfolva azokra, akik szerint „most már vége a Paksnak”.

Vasárnapra ezúttal is egyetlen meccs marad, az Örökrangadó, a Ferencváros vendégjátéka a Hidegkuti Stadionban. Alkalmasint ez az a mérkőzés, amelyre mindkét patinás csapat úgy érkezik: most, vagy soha…

További hírek