ELLENFÉL-LES

A IV. kerületbe látogatunk vasárnap este

Az Újpest FC csütörtök este az NB I-ben listavezető Paksi FC ellen játszik MOL Magyar Kupa-meccset. 

Vasárnap este 19 órakor a tizedik helyen álló Újpest FC otthonába látogatunk. Ez lesz a két együttes 123. egymás elleni élvonalbeli bajnokija. Az eddigi 122 találkozóból 51-et megnyertünk, 45 alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát és 26-szor döntetlen született. A gólkülönbség 187-173 a javunkra, ez pedig egészen kiemelkedő, meccsenkénti hármas gólátlagot jelent.

Az Újpest FC aktuális címerében az 1885-ös évszám szerepel, hiszen ekkor alapították meg az Újpesti Torna Egyletet - ahol kezdetben a szertorna, majd a vívás és az atlétika jelentette az UTE tevékenységét - a labdarúgás 14 évvel később, 1899-ben honosodott meg Újpesten.

Magyarországon 1901-ben indult el a Nemzeti Bajnokság, ahol az Újpest a másodosztályba kapott besorolást. A klub labdarúgócsapata 1905-ben lépett fel az első osztályba, ahonnan az 1910/1911-es bajnokság végén kiesett, majd egy év múlva újra visszakerült a legjobbak közé. Az 1912-es bajnoki évtől számítva az Újpest folyamatosan az élvonalban szerepel, ezzel pedig magyar rekordernek számít.

Az Újpest a február eleji, DVSC elleni hazai vereséget követően menesztette Nebojsa Vignjevic vezetőedzőt, helyére Mészöly Gézát nevezték ki, aki számára nem ismeretlen hely a IV. kerület, hiszen korábban többször is irányította a csapatot, például 2006-ban is, amikor a bajnokság utolsó fordulójában épp a Vidi törte szét a lila-fehér bajnoki álmokat. Mészöly bemutatkozása jól sikerült, hiszen Diósgyőrben nyerni tudott a csapat, utána viszont előbb Kecskeméten, majd hazai környezetben a nagy rivális FTC-től is vereséget szenvedett a csapat - ez utóbbi különösen fájó lehetett Mészöly Géza számára is, hiszen épp az 57. születésnapján került megrendezésre a "derbi".

Vasárnapi ellenfelünk a legutóbbi fordulóban az alábbi 4-1-4-1-es felállásban kezdte az FTC elleni meccset: Banai - Pauljevic, Antzoulas, Kobouri, Fehér - Keita - Doka, Mack, Mörschel, Csoboth - Ganea.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), Aboubakar Keita (elefántcsontparti, AIK – Svédország, szabadon igazolhatóként), Davit Kobouri (grúz, Dinamo Tbliszi – Grúzia)
Kölcsönbe érkezők: Huszti András (ZTE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Genzler Gellért
Távozók: Oliver Jürgens (észt, DAC 1904 – Szlovákia), Lirim Kastrati (koszovói, Widzew Lódz – Lengyelország), Milos Koszanovics (szerb, Ajman Club – Arab Emírségek, szabadon igazolható), Märten Kuusk (észt, GKS Katowice – Lengyelország), Djordje Nikolics (szerb, Sivasspor – Törökország)
Kölcsönbe távozók: Szabó Bálint (csíkszeredai kölcsön után Kozármisleny)
FORRÁS: NSO

A vasárnapi, egymás elleni bajnokink előtt még csütörtök este MOL Magyar Kupa-meccset játszik az Újpest FC, méghozzá hazai pályán a listavezető Paksi FC ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek