A tavalyi ezüstérmes látogat vasárnap Sóstóra

A magyar csapatok közül már csak a Paks van versenyben a nemzetközi színtéren, nagy rangadót játszunk vasárnap 16 órakor.


Ez lesz az OTPBANK-ligában a bemutatkozó mérkőzésünk, hiszen az első fordulóban elhalasztották a Siófok elleni meccsünket. Nem túlzás azt állítani, hogy a forduló rangadója lesz a Paks elleni bajnokink, hiszen a tavalyi aranyérmes fogadja a tavalyi ezüstérmest. A Paks az egyetlen magyar csapat, amelyik még érdekelt a nemzetközi porondon, ráadásul a Sóstói Stadion nekik már-már hazai pálya, hiszen az Európa Liga-mérkőzéseiket Székesfehérváron játsszák.
Remélhetőleg egy élvezetes, jó iramú mérkőzést láthatnak a stadionba kilátogató szurkolók.

Péntek
Az OTPBANK-liga második fordulójában - akárcsak az elsőben - jobbnál-jobb meccsekre számíthatnak a magyar foci szerelmesei. Igazi vidéki rangadóval kezdődik a forduló, pénteken 18 órakor a DVSC-nek lesz jelenése az ország másik végében, Zalaegerszegen. Két olyan együttes csap össze, akik az első fordulóban sokgólos meccset játszottak. De míg a DVSC nagyon simán verte hazai pályán a Vasast 5-2-re, addig Csank János csapata nagy verésbe szaladt bele az újonc Diósgyőr otthonában, ráadásul Bulatovics piros lapot kapott a 4-1-re elveszített találkozón, így az NB I legrutinosabb edzőjének nem lesz könnyű dolga.

Szombat
A Vasas-Pécs meccsel folytatódik a második forduló. Mindenki nagy érdeklődéssel várja, hogy mire lesz képes az NB I újonca a fővárosban, hiszen hazai pályán, ha nehezen is, de győzelemmel kezdtek, míg a Vasas egy 5-2-es vereséggel startolt.
Az első forduló talán legnagyobb meglepetését a Pápa újpesti győzelme jelentette, így megfelelő önbizalommal fogadják a Siófokot szombaton este.
Szombathelyen két olyan csapat mérkőzik meg egymással, amelyik az első fordulóban vereséget szenvedett. A Haladás az újonc Pécs otthonában kapott ki 1-0-ra, míg a Honvéd hazai pályán szenvedett vereséget a Győri ETO-tól. A hazai pálya előnye mindenesetre a Haladás mellett szól.
A szombati nap rangadóját Győrben rendezik meg 20 órakor. Az első fordulóban hazai pályán vereséget szenvedő Újpest látogat a Kisalföldre. A héten Újpesten menesztették Kovács Zoltán sportigazgatót, kíváncsian várjuk mi is, hogy ez befolyással lesz-e a csapat teljesítményére.

Vasárnap
Közvetlenül a mi mérkőzésünk után, 18 órakor kezdődik az Albert Stadionban az FTC-DVTK mérkőzés. A Ferencváros nagy meglepetésre, csütörtökön este kiesett az Európa Ligából, pedig hazai pályán győzni tudtak a norvég ellenfelük ellen, és a visszavágón is vezettek még a félidőben. Óriási kérdés, hogy mennyire sikerül felráznia a csapatát Prukner Lászlónak, hiszen az újonc Diósgyőr remek játékkal, könnyedén győzött az első fordulóban hazai pályán, és a látottak alapján nem esélytelenül lép pályára vasárnap a fővárosban.
A forduló zárómérkőzését Kecskeméten játsszák, ahol a Kaposvár lesz a vendég. A KTE is elbúcsúzott az Európa Ligától, ráadásul vereséggel kezdték a bajnokságot is, Pakson kaptak ki 3-2-re Gyurcsóék. A Kaposvár viszont ígéretesen kezdte a szezont, hazai pályán játszott döntetlent a Ferencvárossal.

2. forduló

2011. július 22. péntek
18:00 ZTE - DVSC (TV: SportM)

2011. július 23. szombat
17.30 Vasas - Pécs (TV: Sport1)
19:00 Pápa - Siófok
19:00 Haladás - Bp. Honvéd
20:00 Győr - Újpest (TV: Sport1)

2011. július 24. vasárnap
16:00 Videoton FC - Paks (TV: M1)
18:00 FTC - DVTK (TV: Sport2)
19:00 Kecskemét - Kaposvár

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek