A szerb bronzérmest fogadjuk

A spanyolországi edzőtábor elötti utolsó felkészülési mérkőzésen a szerb bajnokság "örök harmadikja", a Vojvodina látogat Sóstóra.

Nagy célok tavaszra
A Vojvodina a téli szünetet szintén a harmadik helyen tölti a 2010/2011-es idényben, igaz, komoly esélye lehet az előretörésre. Az élen álló Partizantól ugyan nyolc pont a lemaradása, ám a második CZ mindössze 3 egységgel megy az újvidékiek előtt, így nem tűnik lehetetlen küldetésnek az ezüstérem megcélzása. A Vojvodina ősszel 15 bajnokin 9 győzelem és 5 döntetlen mellett mindössze 1 vereséget könyvelhetett el, érdekesség, hogy a nagyokkal szemben veretlen maradt (Partizan 2-0, Zvezda 2-2), ám a Rad Beograd ellen alulmaradt (0-2).

Utánpótlás vs. légiósok
A csapat ugyan előszeretettel támaszkodik eredményes utánpótlására (2010 nyarán például 1.100.000 euróért adták el a saját nevelésű, napjainkra a holland bajnokság egyik assziszt-királyává váló Dusan Tadicsot a Groningennek), ám a légiósok szolgálataira is számít. Jelenleg 9 vendégjátékosa van a klubnak, 2-2 montenegrói, bosnyák és macedón, valamint 1-1 grúz, nigériai, ghánai és kameruni. A montenegrói duó egyik tagja a Videoton szurkolóinak is ismerős lehet, Milko Novakovics tavaly tett egy kevés sikert hozó fehérvári kitérőt.
A Vojvodina legismertebb labdarúgója címre hárman is pályáznak. Ha a játékosmúlt dönt, akkor a 32 esztendős támadó, Nikola Lazetics a befutó. A 25-szörös válogatott játékos pályafutása során megfordult Törökországban és több, mint 100 mérkőzést játszot a Seria A-ban is. Ha a játékospiacon legkeresettebb Vojvodina-játékost neveznénk meg, akkor a 2.500.000 euróra taksált válogatott hálóőrt, Zeljko Brkic-et említhetnénk az élen. Ha viszont az ősz legjobbját nézzük, a grúz támadó-középpályás, a hat gólt és számtalan asszisztot jegyző Giorgi Merebashvili neve kívánkozik az élre.
Egy biztos: remek csapatot fogad a Videoton szombaton 14 órától a Sóstói Stadionban.

Szerző: Németh Zoltán

További hírek