FELKÉSZÜLÉS

A legsikeresebb szlovén klub ellen lépünk pályára

Az NK Maribor elleni zártkapus edzőmérkőzés 15:00 órakor kezdődik.

A négy spanyolországi felkészülési találkozó után szerdán 15:00 órakor ismét edzőmérkőzést játszik csapatunk – Juhász Rolandék ellenfele ezúttal a szlovén bajnoki címvédő NK Maribor együttese lesz.

A hazájukban csak „lilákként" emlegetett klubot 1960 decemberében alapították, 1967-ben pedig már a jugoszláv első osztályban harcolt a pontokért. Az NK Maribor a szlovén élvonal 1991-es indulása óta folyamatosan az első osztályban szerepel, szerdai ellenfelünk az elmúlt 25 évben 13 bajnoki címet és nyolc kupagyőzelmet tud felmutatni – természetesen mindkettővel rekordernek számítanak déli szomszédainknál. A mariboriak az elmúlt öt bajnoki kiírást folyamatosan megnyerték, valamint megjárták az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportkörét is, 2015 nyarán azonban a kazah Astana ellen alulmaradtak a BL-selejtezőkben, így jelenleg kizárólag a sikeres hazai szereplésre koncentrálhatnak – hátrányuk a bajnokságban mindössze három pont az örök rivális Olimpija Ljubljana mögött. A mariboriakkal nem is olyan régen a Vidi is összefutott az európai kupaporondon, 2010-ben 3-1-es összesítéssel akkor a szlovén együttes bizonyult jobbnak.

Az NK Maribor első kerete jelenleg csapatunkhoz hasonlóan két edzőtáborral készül a tavaszi idényre. Az 1998-ban horvát válogatottal Vb-bronzérmes Krunoslav Jurčić vezetőedző vezetésével először január 29-ig Muraszombat közelében Szlovéniában, majd februárban a törökországi Belekben tréningeznek a szlovén klub játékosai. Az együttes eddig két felkészülési mérkőzésen van túl, a Zalaegerszeg ellen 2-2-es döntetlennel, az NK Zagreb ellen 3-1-es győzelemmel zárták a meccseket. A keret leggólerősebb játékosai a bajnokságban egyaránt 10-10 gólig jutó csapatkapitány Marcos Tavares, valamint a macedón válogatott Agim Ibraimi és a francia Jean-Philippe Mendy, a legismertebb nevet azonban talán nem is a pályán, hanem a vezetőségben kell keresni, hiszen a sportszakmáért az egykori kiváló támadó középpályás, a maribori születésű Zlatko Zahovič felel.

A találkozó Mariborban 15:00 órakor kezdődik, a meccsre a szervezők kérésének megfelelően zárt kapuk mögött kerül sor. 

Szerző: Gressó Gergely

Fotó: nkmaribor.com

További hírek