Horváth Ferenc: „Bízom benne, hogy jól sikerül a rajt“

Vezetőedzőnkkel a felkészülésről és a hamarosan kezdődő tavaszi idényről beszélgettünk.

– Valamivel több, mint egy hónap telt el a felkészülés kezdete óta, szerdán pedig a Ferencváros elleni kupamérkőzéssel már indul is a tavaszi idény. Milyen szakaszokból állt a megszokottnál rövidebb bajnoki szünet a Vidinél?

– Először a felméréseken pontos képet kaptunk arról, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, majd az eredményeket kiértékelve összeállítottuk, hogy milyen munkát kell végeznünk ahhoz, hogy a csapat jó erőben legyen a rajtra. Az első hetekben ezen volt a hangsúly, később pedig, ahogyan telt az idő, egyre inkább a csapat frissítésére koncentráltunk.

– Spanyolországban tíz, Ausztriában négy napot töltött a keret. Milyen tapasztalatokkal tértetek haza a két edzőtáborból?

– Nagyon jó körülmények között készülhettünk Spanyolországban, a pályától az étkezésig kezdve minden adott volt ahhoz, hogy elvégezzük az eltervezett munkát. Az ausztriai négy napot a Maribor elleni mérkőzés köré szerveztük és utólag is azt tudom mondani, hogy nagyon megérte kimenni és összecsapni egy ilyen minőségű ellenféllel, talán ez volt a legfontosabb része a felkészülésnek.

– Tischler Patrik és Haraszti Zsolt személyében Valenciában két fiatal, de már tapasztalt játékos csatlakozott a kerethez, ők azóta már több felkészülési találkozón is pályára léphettek. Ennyi idő alatt mennyire illeszkedtek be a csapatba?

– Nem volt semmi gond a beilleszkedésükkel, de ők természetesen más jellegű munkát végeztek korábban az előző csapataiknál, kell egy kis idő ahhoz, hogy teljesen átálljanak. De jó úton járnak, nem lesz ezzel sem probléma.

– Összesen kilenc edzőmeccsen van túl a csapat, mik voltak ezeknek a legfontosabb tapasztalatai? Korábban említetted például, hogy valamivel agresszívebben játszó együttest szeretnél látni tavasszal.

– Igen, és ebben láttam is fejlődést az edzőmérkőzéseken. Teljes játékstílus-váltást még nem tudunk megvalósítani, de próbálunk hozzátenni új elemeket az eddigiekhez és sokat dolgoztunk a gyengébben működő dolgok fejlesztésén is.

– Rögtön két idegenbeli rangadóval kezdünk a jövő héten, mit vársz a Ferencváros és az Újpest elleni mérkőzésektől?

– Bízom benne, hogy a játékosok hisznek az elvégzett munkában és jól sikerül majd a rajt, az eredmények pedig kellő lendületet adnak a csapatnak a szezon második felére. Mondhatnám, hogy a két fővárosi mérkőzés után is idegenbeli mérkőzések jönnek, hiszen földrajzilag nem Székesfehérváron játszunk majd, de remélem, hogy szurkolóink szép számban ott lesznek a csapat mellett és olyan hangulatot teremtenek majd, hogy igazán otthon érezzük magunkat a Pancho Arénában - a játékosok biztosan mindent megtesznek majd azért, hogy érdemes legyen a helyszínen biztatni a Vidit.

Szerző: Gressó Gergely

Fotó: vidi.hu

További hírek