PMFC-MATIAS - VIDEOTON FC 0-3 (0-1)

A pécsi magabiztos győzelemmel már a Magyar Kupa elődöntőjében a Vidi

Az Újpest is simán nyert a Gyirmót ellen, így eldőlt, hogy a lila-fehérek ellen játszunk a fináléba jutásért.

Szerda délután a PMFC otthonában léptünk pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzésen 2-1-re nyertünk, és ahogy azt játékosaink a meccs előtt elmondták, ez a futballban az egyik legveszélyesebb eredmény. Éppen ezért egyáltalán nem várt könnyű meccs csapatunkra.

Az első tíz perc komolyabb esemény nélkül telt el, a 12. percben viszont büntetőhöz jutottunk, miután Brachi beadását Feczesin fejelte kapura, a labdához azonban Ojdanic Branko kézzel ért hozzá, és mivel nem a pécsiek kapusáról, hanem az egyik mezőnyjátékosáról van szó, így Iványi sporttárs jogosan mutatott a büntetőpontra. A megítélt 11-est Feczesin higgadtan a jobb felsőbe lőtte (0-1). Érdekesség, hogy a párharc első mérkőzésén is farkasszemet nézett egymással Feczesin és Gőcze egy büntetőnél, akkor azonban a pécsi hálóőr kivédte csatárunk tizenegyesét. Két perc múlva Maréval vágta fel Kővárit, a veszélyes helyről járó szabadrúgást a Vidi játékosának, Heffler Tibornak a testvére, Heffler Norbert a felső lécre tekerte. A 20. percben Feczesin ismét a hazai kapuba talált, mindezt azonban leshelyzetből indulva tette, így maradt a 0-1. A játékrész második felében Ivanovszki, Heffler és Gyurcsó is megpróbálkozott a gólszerzéssel, azonban mindhárom alkalommal kapu mellé, vagy fölé szállt a labda. A 37. minutumban Frank lövése volt veszélyes, de végül ez a kísérlet sem találta el a kaput. Egy perccel a félidő vége előtt Simon indította nagyszerűen Feczesint, aki egy pattanás után a 16-os sarkáról kapura lőtt, Gőcze nagyot védett.

A szünetben Gyurcsó helyére Pajac állt be. A második félidő két gyors helyzettel kezdődött. Előbb Simon fejelt kapura egy szögletet követően, majd Kővári kínálta meg Calatayudot 17 méterről egy jó kis lövéssel. A 60. percben Sándor cselezett befelé, majd egy nagyszerű labdát adott Ivanovszkinak, aki az ötös sarkáról lőtt a hazai kapuba (0-2). A következő néhány percben két piros lapot is láthattunk. A 64. percben a szünetben pályára lépő Pajac csúszott össze az egyik pécsi játékossal, aminek kiállítás lett a vége. Majd négy perc múlva az alig két perccel korábban becserélt Márkvárt terítette le Brachit, és mehetett is zuhanyozni. A 70. minutumban Frőlich talált a kapunkba, de a pécsi játékos lesről indult, maradt a 0-2. Hét perccel a vége előtt Trebotic ívelt Feczesin elé, csatárunk 6 méterről kapura lőtt, Horváth bevetődve szögletre mentett. Egy perccel később Feczesin viszonozta Trebotic labdáját, ezúttal azonban gól született a támadás végén, "Trebo" ugyanis 11 méterről nem hibázott (0-3). Az utolsó percekben még szerezhettünk volna újabb gólt, Feczesin lövését azonban bravúrral védte Gőcze.

A vége így is magabiztos Vidi-győzelem és továbbjutás lett. A döntőbe jutásért az Újpesttel fogunk megmérkőzni, míg a másik ágon FTC - Szolnok összecsapásra kerül sor. Érdekesség, hogy vasárnap a következő bajnokinkon épp az Újpest vendégei leszünk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek