ELLENFÉL-LES

A lengyel felsőházi Wislával mérkőzik a Vidi kedden

A krakkóiak vezetőedzője 2015-ös bajnokcsapatunk trénere, Joan Carrillo.

A Beijing Renhe elleni 1-1-es mérkőzést követően második felkészülési találkozójára készül csapatunk. Az ellenfél ezúttal európai lesz, közelebbről a lengyel bajnokságban 8. helyen telelő Wisla Kraków.

Az Ekstraklasában 21 fordulót játszottak le eddig és ellenfelünk 31 pontot gyűjtött ezeken az összecsapásokon. Legeredményesebb gólvágójuk a góllövőlista 3. helyén álló Carlitos Lopez, aki már 15 alkalommal zörgette meg a hálót a szezonban.

Keretük összértéke a transfermarkt.de portál becslései szerint valamivel kevesebb mint 10 millió euró és talán nem véletlen, hogy a legtöbbre éppen a már említett Lopezt taksálják, 1,15 millió euróra. A második legtöbbet a lengyel válogatott Maciej Sadlok éri (750 ezer euró).

A Wislának összesen 16 külföldi játékosa van, ők a 30 fős keret több mint felét teszik ki. Közéjük tartozik régi ismerősünk, a Vidit 2011 és 2013 között erősítő és együttesünkkel az Európa Liga csoportkörét megjáró Nikola Mitrovics is, akit a télen szerződtetett a lengyel csapat. Nem a szerb labdarúgó az egyetlen közös szál klubunkkal, hiszen 2017 decembere óta a krakkóiak trénere Joan Carrillo, aki 2011 és 2015 között dolgozott Székesfehérváron - az Európa Liga-menetelés idején másodedzőként, majd a második bajnoki cím alatt már vezetőedzőként.

A Vidi történelme során viszonylag gyakran mérkőzött lengyel ellenféllel és a "szórásból" a Wisla sem maradt ki: 1969. február 26-án ifjúsági játékosokkal alaposan teletűzdelt együttesünk (felnőtt bajnokin az akkor pályára lépő Zámbó, Sönekker, Kiss, Kendernai, Szántó és Farkas később sem kapott szerepet együttesünkben) Sztaniszkij 2, valamint Adamus és Hausner 1-1 góljával 400 néző előtt 2-0-s félidő után 4-0-s vereséget szenvedett Sóstón. Az elmúlt 49 évben a két csapat nem találkozott.

Szerző: Guber Péter

Fotó: A. Koprowski

További hírek