1-0-ra nyert a Wisla Krakkó

Egykori játékosunk, Nikola Mitrovics az első félidő végén szabadrúgásból lőtt gólt, ezzel győzött a Joan Carrillo irányította lengyel együttes.

Az edzőtábor második edzőmérkőzésén a 13-szoros lengyel bajnok Wisla Krakkó ellen léptünk pályára. A találkozóra a benidormi stadion helyett végül a szállodánk edzőpályáján került sor. A kezdőben ezúttal Tujvel – Fiola, Juhász, Tóth Bence, Stopira – Nego, Nikolov, Varga József, Anel Hadzic – Kovács István, Lazovics kapott lehetőséget Marko Nikolicstól.

A 14. percben Kovács szabadrúgása után Juhász fejelte be középre a labdát Stopirának, aki a hálóba továbbította azt, de les miatt a játékvezető már belefújt az akcióba. A 20. percben Lazovics állt oda egy általa kiharcolt szabadrúgáshoz, az alsó sarok felé tartó lövést Buchalik bravúrral szedte ki. Négy perccel később Tujvel mozdult ki remek ütemben a kapujából, így Kolar nem tudta ellőni mellette a labdát. A 36. percben ismét Kolar veszélyeztetett, de Tujvelnek ezúttal nem kellett védenie. Öt perccel később Arsenic fejesénél viszont hatalmasat védett a szlovák hálóőr. Az első félidő utolsó percében egy szabálytalanság után Fiola megkapta második sárgáját, így elhagyta a játékteret. A szabadrúgáshoz korábbi középpályásunk, Nikola Mitrovics állt és szép lövéssel megszerezte a vezetést a krakkóiaknak (0-1).

A szünetben Tujvel, Fiola, Juhász, Stopira, Nikolov, Anel Hadzic, Loic Nego és Danko Lazovics hagyta el a pályát, helyettük Kovácsik, Bolla, Mocsi, Tamás, Réti, Pátkai, Szabó és Elvir Hadzic állt be. Fiola kiállítása ellenére - lévén, hogy barátságos meccsről volt szó - teljes létszámban folytathattuk a meccset.

A második játékrész Wisla helyzetekkel kezdődött, a lengyelek a második gólhoz legközelebb a 61. percben jártak, amikor Carlitos beadása után Boguski a kapufát találta el. Öt perccel később Tamás szaladt el remekül a baloldalon, középre játszott, a hosszún érkező Kovácsnak a lábát is eltalálta az érkező lengyel hátvéd, de a játékvezető sípja néma maradt. A mérkőzés utolsó húsz percében nem forogtak veszélyben a kapuk, egy szabadrúgás-góllal a krakkóiak nyerték a találkozót.

Csapatunk legközelebb január 26-án az FC CFR 1907 Cluj ellen lép pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek