A horvát bajnokság bronzérmesével játszunk szombat délután nemzetközi edzőmeccset

Idén januárban is játszottunk edzőmeccset a horvát csapat ellen, akkor 1-0-ás vereséget szenvedtünk. A szombati lesz egyébként a tizedik egymás elleni felkészülési mérkőzésünk. 

Szombaton 16:30-kor a muraszentmártoni stadionban nemzetközi felkészülési mérkőzést játszunk az NK Osijek ellen. Az eszéki együttes az előző idényben a harmadik helyen végzett a horvát bajnokságban, ezzel pedig kiharcolta az EKL második selejtezőkörében való indulás jogát, ahol a MOL Magyar Kupa-győztes ZTE FC lesz a horvát csapat ellenfele. 

A szombati lesz a két együttes tizedik nemzetközi felkészülési mérkőzése egymás ellen. Az eddigi kilenc találkozóból ötöt a horvát csapat nyert meg, két döntetlen mellett kétszer mi nyertünk - 2009-ben és 2016-ban is 2-0-ra győztük le az eszéki csapatot. 

Legutóbb idén januárban Umagban játszottunk az NK Osijek ellen edzőmeccset, akkor 1-0-ás vereséget szenvedtünk. 

Az NK Osijek már három edzőmeccset játszott az elmúlt hetekben, igaz az első találkozó inkább hírverő meccs volt, ugyanis a horvát ötödik ligában szereplő NK "Graničar" Laze a 95. születésnapját ünnepelte a horvát bronzérmes elleni találkozóval, amelyre a település szinte valamennyi lakója kilátogatott, vagyis közel 400-an látták, ahogy a kétszer 35 perces meccset 9-0-ra megnyerte az NK Osijek. 

A cseh Bohemians ellen már jóval szorosabb mérkőzést játszott szombati ellenfelünk, az NK Osijek 3-2-re nyert, míg szerda délután a román Petrolul ellen 1-1-es döntetlent játszott a horvát csapat. 

Az NK Osijek keretének becsült értéke 22 millió euró, legértékesebb játékosuk a 24 esztendős csapatkapitány, Mihael Zaper (3 millió euró). 

A szombat délutáni találkozót a tervek szerint az eszékiek élőben közvetítik YouTube-csatornájukon.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek