BUDAPEST HONVÉD - VIDEOTON FC 1-0 (0-0)

A hajrában szerezte meg a győztes gólt a Honvéd

Vezetőedzőnk több alapemberére sem számíthatott a szezonnyitón.  Langot kiállították, tíz emberrel fejeztük be a meccset.

A Vidi szombat este a Honvéd otthonában kezdte el a 2015-16-os NB I-es szezont. Vezetőedzőnk nem számíthatott Feczesin, Vinícius, Maréval és Álvarez játékára sem.

A mérkőzés elején valamivel többet birtokolta a játékszert a hazai együttes, a 13. percben azonban mi kerültünk helyzetbe, Kovács iramodott meg középen, szabálytalanul sem tudták megállítani a hazai játékosok, végül a bal szélen Ivanovszkit hozta játékba, akinek 16-oson belülről eleresztett lövését blokkolni tudták a védők. Hat perccel később Ivanovszki passzolt Kovácsnak, 14 méterről kapura is lőtt középpályásunk, egy védő azonban ismét blokkolni tudott. A 27. minutumban Vécsei beadását Youla fejelte kapu fölé 10 méterről. 7 perccel a félidő vége előtt hazai szögletet követően ismét Youla fejelt alig kapu mellé. Sok hazai szurkoló már gólt kiáltott, azonban 0-0-val vonultak a csapatok az öltözőbe.

A szünetben egyik edző sem cserélt, a játék képe pedig nem sokat változott az első félideihez képest. A 68. percben Youla cselezgetett a 16-osunkon belül, majd hat méterről laposan a rövid alsó sarok mellé lőtt. Három perccel később Lang és Danilovics nem értették meg egymást, ezt Youla majdnem kihasználta, végül azonban sikerült tisztáznunk. A 72. percben Gyurcsó nagyon ígéretes helyzetből, 18 méterről tekert kapu fölé egy szabadrúgást. Két perc múlva kettő az egyben hozhatták kapura a labdát a hazai játékosok, Youla végül 16 méterről kapura lőtt, a labda elakadt Danilovicsban, bravúr! Hét perccel a mérkőzés vége előtt Langot második sárga lappal kiállította Vad II, az emberelőnyt pedig fél perc alatt gólra váltotta a Honvéd: egy szélről elvégzett szabadrúgást követően Youla juttatta a kapunkba a labdát (1-0).

Az utolsó percekben már egyik kapu előtt sem alakult ki veszélyes helyzet, 1-0-ra nyerte meg a szezonnyitó összecsapást a Budapest Honvéd. Csapatunk szerdán 20:30-kor BL-meccset játszik a TNS ellen, 1-0-ás előnyből várhatjuk a visszavágót.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek