2021-2022-es szezon

Nem a tervek szerint alakult a szezon, sportigazgatót és edzőt is váltottunk, de Nikolics Nemanja a Vidi gólrekordere lett. 

Változások a keretben

A nyári átigazolási időszakban több labdarúgó is távozott a Viditől: Bolla Bendegúz, Tamás Olivér, Samy Bourard, Major Martin végleg, míg Zeke Márió, Szabó Levente, Lyes Houri, Halmai Ádám, Evandro pedig kölcsönbe távoztak. 

Természetesen nem csak távoztak a Viditől, hanem érkeztek is játékosok a nyár folyamán: Michael Lüftner Ciprusról, Marcel Heister a Ferencvárostól, Jevhen Makarenko az Anderlechttől, Csoboth Kevin Portugáliából, Kenan Kodro Spanyolországból, míg Lamin Jallow az olasz Vicenzától kölcsönben érkezett a Vidihez. 

Kiesés az EKL-ből és új sportigazgató a Vidi élén

Csapatunk a szokásos nyári ausztriai edzőtáborozást követően az örmény Ararat Yerevan ellen lépett pályára az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtezőkörében és a hazai 1-1 után idegenben, nagy meglepetésre 2-0-ra kikaptunk, így gyorsan befejeződött csapatunk európai kupaszereplése. A kiesés után távozott a klubtól Kovács Zoltán sportigazgató, akinek helyére a Vidi korábbi közkedvelt játékosa, Sallói István érkezett

Értékes pontokat hullajtottunk a bajnokságban, a MOL Magyar Kupában magabiztosan jutottunk tovább

A szezont két idegenbeli (ZTE és Gyirmót) 1-1-es döntetlennel kezdtük, majd hazai pályán a Kisvárdát és az MTK-t is legyőztük 2-1-re. A MOL Magyar Kupában az NB III-as Sopron otthonában magabiztosan, 6-2-es sikerrel harcoltuk ki a továbbjutást, később pedig a szintén NB III-as BVSC otthonában is nagy fölénnyel nyertünk 5-2-re. A téli szünetet az OTP Bank Liga NB I-ben az FTC, a Kisvárda és a PAFC mögött a 4. helyen töltöttük. 

Sokan távoztak és sokan is érkeztek a téli átigazolási időszakban, itthon készültünk a tavaszi szezonra

Csapatunk a COVID-helyzet miatt nem utazott el külföldi téli edzőtáborba, és mindössze két felkészülési meccset tudott lejátszani Szabics Imre együttese. A téli átigazolási időszakban nagy volt a mozgás Székesfehérváron, Visar Musliu és Nyári Patrik végleg, míg Csoboth Kevin, Halmai Ádám, Gundel-Takács Bence, Emil Rockov, Budu Zivzivadze és Zsóri Dániel pedig kölcsönben távoztak. Evandro és Géresi Krisztián kölcsönből visszatértek a Vidihez, míg Bese Barnabás Belgiumból, Artem Sabanov pedig Ukrajnából végleg a Vidibe igazoltak, Bohdan Lednev és Peter Zulj pedig kölcsönben érkeztek klubunkhoz.

Negatív klubrekord a bajnokságban, búcsú a MOL Magyar Kupától, Nikolics történelmet írt

A klub történelmében soha nem látott negatív szériával kezdtük a tavaszi szezont, egymás után 7 bajnoki mérkőzésen maradtunk pont nélkül. Február közepén távozott klubunktól Szabics Imre vezetőedző és két segítője, Juhász Roland és Torgehlle Sándor. Szabics helyére az MTK korábbi német trénere, Michael Boris érkezett, segítője pedig Preisinger Sándor lett.

Michael Boris az első öt bajnokiján nem szerzett pontot a Vidivel, a tavaszi szezon második felében azonban sokat javult a Vidi teljesítménye és a szezon utolsó  9 bajnokiján veretlen maradt együttesünk, így végül sikerült kiharcolnia a nemzetközi kupában való indulás jogát. A MOL Magyar Kupában nem sikerült a legjobb négy közé kerülnünk, az NB II-es ETO FC ellen estünk ki. A szezon egyik legnagyobb sikere Nikolics Nemanja nevéhez fűződik, aki a Gyirmót elleni bajnokin megszerzete a 112-ik vidis NB I-es találatát, ezzel pedig megelőzte a klubrekorder Szabó Józsefet. Nikolics a bajnokságban még további találatokat szerzett, összesen 117 találatig jutott és mivel a szezon végén lejáró szerződése nem került meghosszabbításra, így végül 117 NB I-es találattal fejezte be vidis pályafutását. Klubunk a 17-es mezszámot végleg visszavonultatta

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek