"Ez igazi csapatmunka volt!"

A Haladás elleni visszavágót végigjátszó Tóth Balázs szerint megérdemeltük a továbbjutást és bizakodhatunk a tavaszi folytatást illetően is.

Meg kellett küzdeni az ellenféllel, a pálya talajával, és kicsit talán az elvárásokkal is, de sikerült: a Vidi ott van a legjobb nyolc között a Magyar Kupában. A szombathelyi meccsen nem a játék, inkább a küzdelem volt jellemző, ebből alaposan kivette a részét Tóth Balázs is. Nem csoda, elvégre neki "gyárilag" a középpályán való gürizés, labdaszerzés a feladata. Vele értékeltük a Vidi-Hali párharcot.

Azt hiszem, az első mérkőzésre nyugodtan mondhatjuk, hogy végig domináltunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, sajnálom, hogy csak egy gólt rúgtunk. A visszavágóról pedig azt gondolom, hogy igazi, tökéletes csapatmunka volt, közös siker a továbbjutás.

Paulo Sousa azt mondta a meccs után, hogy a csapat tudott változtatni a játékán, amikor a körülmények ezt kikövetelték. Mit kell érteni ez alatt?

Nem azt, hogy kizárólag a védekezésre figyeltünk volna. Az elején próbáltuk játszani a ránk jellemző passzolós, labdatartós focit, de hamar kiderült, hogy nem igazán alkalmas erre a pálya. Ezután inkább direkt indításokból próbáltuk előre juttatni a labdát a csatárokhoz, nem pedig, mint korábban sok passzal építkezni a középpályán. Emellett persze jól is védekeztünk.

Összességében azt kaptad ettől a párharctól, amit vártál?

Igen, tudtuk, hogy egy kemény, szívós, harcos ellenfél vár ránk, nem számítottunk könnyű továbbjutásra. A két mérkőzés alapján szerintem megérdemelten kerültünk mi a legjobb nyolc közé.

Ahol majd a Győrrel találkozunk, vagyis a szóba jöhető ellenfelek közül az egyik legnehezebbel.

Nincs okunk félni. Úgy érzem, jelen pillanatban a mi csapatunk erősebb, mint a győri. Tudom, a bajnokságban Győrben kikaptunk, de szerintem azon a meccsen is látszott, hogy jobbak vagyunk. Most a legfontosabb, hogy jól sikerüljön a felkészülés a tavaszi szezonra, utána jöhetnek a feladatok. Ígérem, mindent el fogunk követni, hogy megvalósítsuk a terveinket, a bajnokságban és a kupában is.

Szerző: Somos Zoltán

További hírek