"Éreztem, hogy gólt fogok szerezni"

Az Izland elleni 4-0-ás győzelem után feldobottan, sikerélménnyel gazdagodva tért vissza csapatunkhoz a Vidi két válogatott játékosa, Lipták Zoltán és Elek Ákos.

Csütörtökön természetesen már mindketten ott voltak a délutáni edzésén, Felcsúton. A válogatott felkészülési meccset végigrobotoló Ákos számára csak egy átmozgató edzést vezényelt a szakmai stáb. Lipták valamivel pihentebb volt, kezdőként, egy félidőt játszott a védelem tengelyében a Puskás Stadionban. Cseréje a szövetségi kapitány által előzetesen megtervezetten történt. Egervári Sándor a szünet után Juhász Rolandot küldte a helyére. Lipi teljesítményére nem lehetett panasz, hiszen egy-két távoli lövéstől eltekintve az izlandiak helyzetig sem jutottak az első 45 percben.
"Remekül éreztem magam a pályán kilencedik válogatott mérkőzésemen. Annak ellenére, hogy korábban még egyszer sem játszottunk egymás mellett, úgy érzem, jól megértettük egymást Korcsmár Zsolttal. Előzetesen kicsit többet vártunk az izlandiaktól, de mindenképpen hasznos volt ez a találkozó a svédek elleni Eb-selejtező előtt."

Bár a védelmet kényszerűségből igencsak átalakította Egervári Sándor, Elek Ákos megszokott posztján, védekező középpályásként kapott szerepet a mérkőzésen.
"Az első félidőben, amíg Vadócz Krisztián is a pályán volt, több lehetőségem adódott arra, hogy belépjek a támadásokba. A szünet után már több biztonsági feladatot kaptam, egy szöglet után mégis ekkor sikerült a legjobbkor érkeznem a kapu elé. A kezdés előtt valahogy már előre érzetem, hogy gólt fogok szerezni. Nagyon boldog vagyok, hogy most már a válogatottban is eredményes tudtam lenne. Amikor elindultam a kipattanóra, tudtam, hogy ha sikerül megelőznöm a védőket, és ellőnöm a labdát, már nem lehet gond. A gól és a szurkolók ünneplése nagyon jót tett az önbizalmamnak."

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek