Szombaton 20 órakor Kaposváron lépünk pályára

Több nagy rangadó is lesz az OTP Bank Liga 3. fordulójában.


Az OTP Bank Liga 3. fordulójában Kaposváron két olyan csapat találkozik, akik a második fordulóban egyaránt 4-0-ás meccset játszottak. De micsoda különbség, hogy amíg mi a tavalyi ezüstérmest vertük hazai pályán 4 góllal, addig a kaposváriak Kecskeméten szaladtak bele egy nagy verésbe. Érdekesség, hogy a Kecskemét - Kaposvár találkozó negyedik gólját Gyurcsó Ádám szerezte, akinek ez volt az első NB I-es gólja és aki a Vidiből került kölcsönbe Kecskemétre.
Sisa Tibor együttese hazai pályán biztos, hogy feledtetni szeretné szurkolóival a kecskeméti vereséget, azonban ha csapatunk úgy játszik, mint tette azt vasárnap délután a Paks ellen, akkor hazahozhatjuk a 3 pontot Kaposvárról.


Péntek
18 óra, Győri ETO - Haladás

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójának alaphangját a nyugat-magyarországi rangadó adhatja meg. Pénteken este 18 órakor a Haladás vendégszerepel Győrben. Az előző szezonban a két csapat emlékezetes mérkőzést játszott egymással a győri Arénában. Bizonyára sok szurkoló emlékszik arra, hogy a második félidőben három perc alatt szerzett az ETO két gólt és már mindenki elkönyvelte a hazai sikert, amikor az utolsó 10 percben kiegyenlített a Haladás. Függetlenül attól, hogy az ETO két győzelemmel, a Haladás pedig két vereséggel kezdte a szezont, biztos hogy nem az áldozat szerepét akarja eljátszani a szombathelyi csapat.


Szombat
17.30, Bp. Honvéd - Vasas

A bajnokság első fővárosi rangadóját szombaton a Bozsik Stadionban rendezik.

3. forduló

2011. július 29. péntek
18:00 Győri ETO - Haladás (TV: SportM)

2011. július 30. szombat
17.30 Bp. Honvéd - Vasas (TV: Sport1)
19:00 Pécs - ZTE
19:00 Siófok - Újpest
20:00 Kaposvár - Videoton FC (TV: Sport1)

2011. július 31. vasárnap
16:00 DVTK - Kecskemét (TV: M1)
18:00 DVSC - FTC (TV: Sport2)
19:00 Paks - Pápa

Mindkét csapat vereséggel kezdte a szezont, azonban a Honvéd egy laza szombathelyi 4-2-es győzelemmel feledtetni tudta az ETO-tól hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereséget, míg az angyalföldiek legutóbb otthon is kikaptak, méghozzá az újonc Pécs ellen kapitulált Komjáti András csapata. Ha nem szeretnének a fővárosi piros-kékek már a szezon elején nagyon lemaradni a tabellán, akkor mindenképp pontot vagy pontokat kell rabolniuk Kispestről, ehhez azonban biztos lesz Supka Attila csapatának is egy-két szava. Bizakodásra adhat okot a Vasas-szurkolóknak, hogy időközben leigazolták Simeket, Farkas Balázst és Dajicsot is - mindhárom játékos tagja volt a 2006-os kupagyőztes Vidinek.

19 óra, Pécs - ZTE
A bajnokság eddigi két meglepetéscsapata találkozik egymással szombaton este. Az újonc Pécs két győzelemmel kezdte a szezont, míg Csank János csapata két fordulót követően 0 ponttal szerénykedik a tabellán. A pécsiek minden bizonnyal a Haladás után a ZTE-t is le akarják győzni hazai pályán, míg Csank Jánosék szeretnék elkerülni azt, hogy mindkét újonc otthonából pont nélkül távozzanak - hiszen az első fordulóban Diósgyőrben szenvedtek 4-1-es vereséget.

19 óra, Siófok - Újpest
Két olyan csapat találkozik a Balaton fővárosában, amelyik sem pontot nem szerzett még a bajnokságban sem gólt nem lőttek. Utoljára az 1984-85-ös szezonban fordult olyan elő az Újpesttel, hogy az első két fordulóban sem gólt nem lőttek, sem pontot nem szereztek - akkor a bajnokság végén a lila-fehérek a 10. helyen végeztek. Az újpesti szurkolók abban bíznak, hogy Mészöly Géza csapata Siófokon nem csak a szezon első újpesti gólját, de az első győzelmet is megszerzi.


Vasárnap
16 óra, DVTK - Kecskemét

Az újonc miskolciak remekül kezdték a szezont, hazai pályán végezték ki 4-1-re a ZTE-t. A második fordulóban sem okoztak csalódást a szurkolóknak, hiszen 9 emberrel raboltak pontot az Üllői útról. A Kecskemét hazai pályán éppen ellenünk bukta el a Szuperkupa-döntőt, majd a bajnokság első fordulójában, a tavalyi ezüstérmes Paks otthonában kaptak ki 3-2-re Tököliék. A második fordulóban azonban nagyon magabiztosan verték meg hazai környezetben a Kaposvárt, úgyhogy igazi futball-csemegének ígérkezik ez a párharc is, ahol két, őszinte támadófutballt játszó csapat néz majd farkasszemet egymással.

18 óra, DVSC - Ferencváros
A szezont két győzelemmel kezdő Loki hazai pályán fogadja a két döntetlennel rajtoló Fradit. A mérkőzés esélyese a Loki, de sosem szabad lebecsülni a Fradit sem, bármikor képesek lehetnek meglepetést okozni a fővárosi zöld-fehérek. Biztos, hogy egy jó hangulatú mérkőzésre van kilátás, és sok szurkoló fogja majd a helyszínen megtekinteni a meccset.

19 óra, Paks - Pápa
A tavalyi ezüstérmes csütörtökön Székesfehérváron játszik a skót Hearts ellen Európa Liga-mérkőzést, így kérdés az, hogy mennyire sikerül vasárnapig regenerálódniuk a játékosoknak. Magasföldiék hazai pályán biztos, hogy újra nyerni szeretnének, azonban nem lesz egyszerű feladat az eddig 100%-os - még gólt sem kapó - Pápa csapatát legyőzniük.

Author: Wéninger Ákos

More news